Ännu en varm dag – läste ut “Turning Pro”

768 1024 admin
  • 0

Hoppas att det är bra med dig! Vi ska snart åka och träffa några vänner från Schweiz som hyr ett hus inte långt härifrån. Det är jättevarmt även idag, men nu på eftermiddagen har det åskat och även kommit, i alla fall några droppar, regn.

Efter min löpning, yoga och meditation åkte vi till Röra strand och badade. Det är här på Tjörn, så idag blev det en kort utflykt. Vi hann bada några gånger och äta vår medhavda lunch innan ovädret kom och vi vände hemåt.

Jag är glad att vi kom ut en stund. Varje dag vi kan bada är fantastisk. Jag vill att barnen ska vara ute så mycket som möjligt. När vi är hemma är det lätt att de fastnar vid sina skärmar och bara sitter inomhus, så badutflykter behövs verkligen.

Idag har jag läst ut “Turning Pro”, som jag skrev om igår. Jag tycker definitivt att det är en läsvärd bok. Kontentan av det författaren skriver är att för att lyckas inom ett kreativt yrke måste man se sig själv som ett proffs istället för som en amatör. Att vara proffs innebär att man bestämmer sig och tar ansvar för sin karriär. Att man skapar rutiner och vanor som man tar på allvar. Det handlar också om att ignorera det motstånd som alla känner. Motståndet mot att sätta sig ned vid datorn och bara jobba.

Jag känner igen mig i mycket av det Pressfield skriver. Det är svårt att vara frilansare – att inte ha en anställning och en chef som bestämmer när man ska jobba och vad man ska göra. Det är svårt eftersom allt hänger på en själv och ens egen arbetsinsats, men naturligtvis finns det också en enorm frihet och glädje i att få jobba med det man älskar. Det är ett tveeggat svärd helt enkelt och något jag tror man måste leva med hela tiden så länge man jobbar i sitt eget företag. Man måste helt enkelt vänja sig vid att ta 100% ansvar för hela sin arbetsinsats och sedan ta konsekvenserna när man inte lever upp till det man satt upp som mål för sig själv :-).

Nu ska jag snart göra i ordning mig för besöket hos våra kompisar.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Namaste och kramar

Johanna

Ännu en fantastisk morgon med bad

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.