Äntligen sol igen 😊

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Idag har sommaren kommit tillbaka och jag Ă€r jĂ€tteglad för det. Jag har suttit flera timmar pĂ„ balkongen och jobbat och det kĂ€nns sĂ„ skönt. Om en liten stund ska jag cykla till stan och trĂ€ffa en kompis. Vi ska Ă€ta middag pĂ„ “Tyska bron”. DĂ€r har jag inte varit pĂ„ jĂ€ttelĂ€nge. NĂ€r jag jobbade pĂ„ en gymnasieskola i nĂ€rheten brukade jag ibland gĂ„ förbi dĂ€r pĂ„ min lunchrast och köpa en kopp kaffe. Det var mysigt. Vet inte om det Ă€r samma restaurang som finns nu, men den lĂ„g i alla fall pĂ„ samma stĂ€lle.

Som tur Àr har jag haft mer energi idag. IgÄr kÀnde jag ju mig vÀldigt trött och omotiverad pÄ eftermiddagen. Jag försökte analysera varför igÄr kvÀll. Varför Àr jag alltid mest motiverad pÄ morgonen? Jag kom fram till att min motivation hÀnger vÀldigt mycket ihop med min energinivÄ och min energinivÄ hÀnger mycket ihop med mitt humör. PÄ eftermiddagen, en stund efter lunch blir jag ofta trött och dÄ tappar jag motivation och blir pÄ sÀmre humör. Idag gjorde jag en andningsövning i ungefÀr tio minuter nÀr jag kÀnde mig trött och det hjÀlpte faktiskt. Jag ska tÀnka pÄ det framöver. Det Àr viktigt att lyssna pÄ kroppen och vila nÀr man kÀnner sig trött, men ibland Àr det förstÄs inte möjligt. Om jag har lektion sÄ kan jag ju inte bara lÀgga mig ned och samma sak Àr det förstÄs med mÄnga andra jobb, men nÀr man har möjlighet tycker jag att man ska försöka vila (eller meditera eller göra en andningsövning eller slappna av). Visst gÄr det lite tid, men det vinner man i effektivitet nÀr man Àr utvilda efterÄt. Jag sjÀlv har en tendens att surfa runt pÄ internet nÀr jag Àr trött och det Àr verkligen ingen bra idé. Det leder bara till att jag blir Ànnu tröttare och pÄ dÄligt humör.

Nu ska jag snart cykla ivÀg. Jag har som jag skrev fÄtt gjort ganska mycket idag, sÄ jag Àr nöjd. Jag fick svar frÄn förlaget jag skickade min text till igÄr. Personen jag skickade till har vidarebefordrat manuset till en annan person som Àr ansvarig för manus. Nu fÄr jag bara vÀnta och se. Jag har spÄnat lite grann pÄ nya idéer ocksÄ och det var kul. Dessutom har jag börjat fundera ut nya andningsövningar och meditationer för yogan.

Ha en fin kvÀll!

Kramar

Johanna

Liknande inlÀgg

Leave a Reply

Your email address will not be published.