Att acceptera det man inte kan förändra

1024 1024 admin
  • 0

Hej, hur har du det? Hoppas att det är bra! Jag har jobbat med skolan hela dagen och nu är jag ganska trött. I morse hade jag först en lektion och därefter planerade jag lektioner hela dagen och på eftermiddagen hade jag en lektion till. Det är intensivt att ha distansundervisning. Jag tror jag spänner mig lite för att jag inte är van att undervisa på det sättet, men det funkade i alla fall som jag planerat och det var skönt.

Nu ska jag ta lite tid på kvällen att förbereda yogan inför imorgon och på fredag. Jag har bestämt mig för att spela in sekvensen på fredag. Jag behöver spara på krafterna för jag känner mig lite trött. Det har varit mycket på sistone och jag vill hålla ända in i mål. Den här hösten har varit tuff mentalt, men idag hörde jag något som jag egentligen vet, men som jag behövde påminna mig om. Jag lyssnade på en podd/youtube-intervju med Peter Crone, som jag tycker är väldigt klok. Hur som helst, han sa att något mycket viktigt för att uppnå lugn och harmoni är att acceptera det man inte kan förändra. Det har jag ju pratat med yogaeleverna om och sagt många gånger, men trots det glömmer jag av det ibland. Saken är den, att när man slappnar av och bara accepterar situationen som den är, så försvinner stressen och man blir lugn (trots att omständigheterna inte är som man skulle önska) och det är en väldigt skön känsla!

Hela situationen med Corona har gjort att jag stressats mycket mer än vanligt. Inte för att jag själv ska bli sjuk utan för att jag ska göra fel som lärare – gå för nära, inte ha tillräckligt hygieniskt i lokalen, inte följa restriktionerna. Det har gjort att jag spänt mig mycket, vilket i sin tur lett till att jag inte kunnat sova så bra på nätterna. Jag vill göra rätt för alla och jag vet att det inte alltid är möjligt, men sådan är jag. Samtidigt har den här hösten nog gjort mig starkare. Jag vet vad jag vill och vad som betyder mycket för mig – yogan, meditationen, skrivandet. Jag vill aldrig släppa de delarna av mitt liv och jag ger mig inte. Även om restriktionerna fortsätter under våren, så ska jag hitta lösningar. Min yogastudio ska inte gå omkull :-)!!

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.