Att andas genom näsan

576 1024 admin
  • 0

Hej! Oj, vad trött jag är… Det har varit en ganska intensiv dag, så det ska bli skönt att snart gå och lägga sig. I morse efter löpningen och yogan hade jag distanslektion med mina elever i tyska. Det var trevligt, men gick som vanligt väldigt fort och när jag undervisar på distans kan jag ibland känna mig lite otillräcklig, men så är det nog för de flesta som är i samma situation. Jag hoppas att jag kan undervisa eleverna i skolan efter jul, men vi får se.

Jag hann inte så mycket mer än undervisningen innan lunch, men jag läste lite mer i “Som en öppen bok” och tycker fortfarande om berättelsen. Även om jag har en känsla av vad som kommer att hända, så är jag nyfiken och vill fortsätta att läsa.

Imorgon ska jag börja med en ny bok för den teoretiska biten av mitt skrivande. Idag läste jag nämligen ut “Damn Fine Story”, som jag nu ska lämna tillbaka till biblioteket. Nästa bok som står på listan är “Story Genius” av Lisa Cron. Det ska bli spännande att börja läsa den!

På eftermiddagen hade jag en lektion till och sedan jobbade jag lite grann med yogan. Jag har fortsatt att läsa i “The Oxygene Advantage”. Idag läste jag om hur nyttigt det är att andas genom näsan när man tränar. Jag har försökt det ett antal gånger när jag springer, men inte lyckats särskilt bra. Jag har en ganska smal näsa och tycker lätt att jag känner att jag har svårt att få luft när jag bara andas genom näsan, men nu ska jag verkligen ta näsandningen till nästa nivå. Jag ska testa att tejpa munnen på natten… Får se hur det går. Ser ju inte direkt sexigt ut om man säger så😊, men att andas genom näsan är jättenyttigt och jag vaknar själv ofta med torr mun, så jag tror tyvärr att jag andas genom munnen stora delar av natten. Att andas genom näsan förbättrar sömnkvaliteten och det är det jag mest vill komma åt eftersom jag sedan en längre tid tillbaka ofta vaknar på natten.

Nu ska jag snart gå och lägga mig och fortsätta att läsa Maria Boreilus “Förundran” och “Som en öppen bok”, men innan dess ska jag skriva lite i min dagbok och prata med barnen. Jag är ovan att vara ledig på kvällarna och kan nästan känna mig lite rastlös nu när jag inte har yogan, men det är säkert bara en omställningsperiod. Jag vet att jag behöver tid att återhämta mig om jag ska fortsätta att vara en bra yogalärare. Imorgon ska jag förresten spela in igen. Jag har inte bestämt mig för vad de ska bli för sekvens, men kanske blir det en lugn till. Känner att det behövs, men vill samtidigt inte upprepa mig själv, så vi får se hur jag gör.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.