Att hantera oro och osäkerhet

1024 1024 admin
  • 0

Hej, hur har din dag varit? Jag började med att springa min vanliga runda i ösregnet. Konstigt nog känns det alltid helt okej att gå ut även när det är riktigt busväder. Jag gör det bara på något sätt. Det går automatiskt. Idag kunde jag dock inte ta med mig Buster för när det regnar så mycket vägrar han att springa och jag får mer eller mindre dra honom, vilket inte är kul (för varken honom eller mig).

På förmiddagen fortsatte jag att jobba på roman 3. Nu har jag kommit in ännu mer i texten och det är alltid lättare att skriva då. Det är intressant hur karaktärerna tar sina egna vägar och hittar på saker som jag inte alls hade räknat med. Jag har en grovplanering, men jag låter karaktärerna få bestämma lite själva också :-).

Efter lunch gjorde jag mina sista förberedelser för mina lektioner imorgon på skolan. Nu är väskan packad och jag ska bara lägga fram morgondagens outfit innan jag går ner och undervisar yoga. På onsdagarna är det ju ganska stressigt på morgonen, så jag vill ha allt förberett på kvällen. Efter min yogaundervisning är jag ofta helt slut, så det är bra att förbereda så mycket som möjligt redan på eftermiddagen dagen innan. Ja, det krävs lite planering och struktur för att få ihop mina tre jobb som yogalärare, författare och tysklärare, men jag tycker att det går ganska bra. Ofta har man mycket mer kraft än man tror. Jag har en tendens att oroa mig för att jag inte klarar saker och ting och jag märker det i min inre dialog och i kroppen. Så fort något potentiellt hot närmar sig spänner jag mig och förbereder mig för det värsta. Visst kan det på ett sätt vara en bra strategi, men det tröttar ut kroppen att alltid vara på sin vakt. För det allra mesta händer ju bara en liten, liten del av det man oroar sig för. En bättre strategi är att stärka sig själv och säga att om det händer något så klarar man det och därefter försöka slappna av. Jag tänker mycket på att använda mig av det tänkesättet nu i dessa Corona-tider och känner att det hjälper mig. Visst blir jag rädd och oroar mig i olika situationer, men när jag känner i oron i kroppen påminner jag mig om att vara lugn och att det alltid finns en lösning :-).

Okej, nu måste jag sluta.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.