Att vara i kroppen och lämna tankarna en stund

940 788 admin
  • 0

Hej!

Jag har precis kommit hem från skolan efter att ha undervisat tyska. Vi hade som vanligt en trevlig lektion. Jag är glad att jag bor så nära skolan. Det är skönt att kunna cykla dit på drygt tio minuter. Eftersom jag inte jobbar så många timmar hade det inte varit hållbart ifall jag hade haft en lång arbetsväg.

Nu ska jag snart byta om för min yogaundervisning. Idag har jag två pass: ett nivå 1 och ett nivå 2. Två pass är ganska lagom att ha i följd. På torsdagar kan det hända att jag kommer att ha fyra pass efter varandra (ifall min barnyoga blir av). Det är egentligen lite mycket, men eftersom det i så fall är två barnyogagrupper och två vuxenyogagrupper, så känns det okej. Barnyogan är inte lika ansträngande att undervisa. Där är det ju mer lek och inte samma flöde i klasserna som jag vill uppnå i vuxenyogan.

I förmiddags skrev jag ett mejl till mina deltagare angående barnyogan. Jag funderar ju på att starta en grupp för barn mellan nio och tolv år på torsdagar klockan 16-17. Jag hade den gruppen länge, men för ett år sedan (tror jag…) gjorde jag en paus eftersom jag inte hade så många anmälda. Nu skulle jag vilja försöka igen, men vi får se om jag får några intresseanmälningar. Om du har ett barn där hemma som skulle vilja testa yoga är det bara att höra av sig. Alla kan prova en gång innan man bestämmer sig.

I morse gjorde jag min träning som vanligt, men var tyvärr trött igen och hade dessutom ont i huvudet. Det var nära att jag låg kvar i sängen istället för att gå upp tidigt, men jag bestämde mig för att försöka och det var det bästa jag kunde göra. Till skillnad från igår kunde jag fokusera när jag mediterade och gjorde min andningsövning och det i sin tur hjälpte mycket mot huvudvärken. I yogan gick det också bra att hålla uppe koncentrationen. Jag försökte verkligen att vara i kroppen och släppa tankarna och det kändes jätteskönt. Just att vara i kroppen i både yogan och meditationen gör att huvudet får vila och det uppkommer ett skönt lugn inom en. Jag delade en artikel om just meditation på FB som jag läste i GP i morse. Det är roligt när meditation blir mer “mainstream” och används av till exempel idrottare. Du kan läsa artikeln här: https://www.gp.se/sport/meditation-bakom-succ%C3%A9n-kanske-l%C3%A5ter-flummigt-1.90030040?fbclid=IwAR1lKVOGiH_GpuSr973aGxzFwAHbYNQkRqyFP5nWUAGleXTqBV4-UdotYcw

Nu ska jag gå och byta om för yogaundervisningen. Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna❤️

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.