Att vara i nuet

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Klockan är två och om exakt två timmar börjar dagens klasser. Idag var jag uppe tidigt och sprang innan min första undervisningstimma. Det var som vanligt trevligt att träffa killarna!

Efter yogaundervisningen var jag ofokuserad. På sistone har jag märkt en sak som jag inte är så nöjd med. Jag tänker hela tiden framåt. Jag ser min arbetsdag – mina arbetsuppgifter och ser bara fram emot att jag kan “pricka av dem”. Det innebär att jag hela tiden är i framtiden med tankarna och jag kan inte riktigt slappna av eftersom jag alltid ser något som jag känner att jag måste göra. Antingen är det något för yogan, skrivandet eller skolan eller så är det något här hemma som ska fixas med. Det har nästan kommit till en punkt när jag känner att det bara är en strid ström med arbetsuppgifter som aldrig tar slut. Kanske känner några av er igen er i det jag beskriver? Som med det mesta, tror jag att det är helt normalt att känna så här, men för min egen del, så är det inte positivt. Jag som har läst och läser så mycket om mindfulness och medveten närvaro är nästan alltid någon annanstans med tankarna… Det känns lite fel helt enkelt.

Hur ska man då komma ifrån känslan av att hela tiden ha något framför sig som man måste göra innan man kan koppla av? Jo, jag tror faktiskt att lösningen ligger just i mindfulness :-). Om man går in i varje arbetsuppgift och är närvarande så gott man kan tror jag att det kan bli bättre. Det gäller helt enkelt att påminna sig själv om att verkligen vara här och nu och njuta i stunden av det som är bra. För det finns ju en massa grejer som är mysiga och trevliga – små pauser med en kopp kaffe och en bra bok, kel med ett husdjur, en kram från en vän, en promenad, en stund meditation eller yoga, träning… Ja, listan är lång, men ibland är det som om de här stunderna drunknar i allt som står på “att-göra-listan”. För mig har det varit så den sista tiden, men jag ska försöka att påminna mig oftare om att vara närvarande. Hoppas du gör det också :-)!

Nu ska jag göra en god smoothie till mig själv som jag ska njuta av innan jag börjar min undervisning.

Ha det fint!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.