Bara en sak i taget

1024 1024 admin
  • 0

Hej, nu är det redan kväll och jag sitter i soffan och skriver.

Det har varit en rätt så bra dag, även om jag sov dåligt i natt och därför bestämde mig för att ta sovmorgon och springa på förmiddagen istället. Det har jag inte gjort på väldigt länge, men det funkade det också :-).

Jag har mest haft tid att jobba med skolan idag och ändå fick jag inte riktigt gjort det jag planerat, men så är det ibland.

Nu på eftermiddagen har jag jobbat med yogan och innan jag går och lägger mig ska jag skriva på boken parallellt med att jag läser. Jag läser egentligen två romaner för tillfället: “Jägarinnan” på svenska och “Der Wind nimmt uns mit” på tyska. Den tyska boken har jag hållit på att läsa länge nu, men helt plötsligt har jag kommit in i den och har svårt att lägga den ifrån mig. Det är kul att läsa på tyska och jag borde göra det oftare, för det är ju ett bra sätt att hålla språket levande. Just nu känner jag dock att det är viktigt att läsa så mycket på svenska som möjligt, eftersom det hjäper och inspirerar mig i mitt skrivande.

Imorgon blir det en intensiv dag. Jag har tackat ja till att ta ytterligare en lektion i tyska på onsdagar, så jag kommer att ha fyra timmar tyska imorgon + att jag ska undervisa två privatyogalektioner, men det kommer att gå bra. Det viktiga är att ta en sak i taget. Det gäller så mycket i livet. Jag märker själv att jag har en tendens till att rada upp allt jag ska göra i förväg och känner mig då överväldigad redan innnan jag ens har börjat och det är verkligen inte bra, eftersom det skapar en känsla av stress och trötthet. Tar man en sak i taget klarar man oftast det mesta. Man gör det också bättre eftersom man är mer fokuserad.

Nu ska jag göra min planering för imorgon och, som jag skrev, jobba lite på boken.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.