Besvikelse och följden av att låta rädslan leda vägen

1024 1024 admin
  • 0

Hej,

Hoppas att du har haft en bra dag än så länge. För mig har den här dagen bjudit på en ganska stor besvikelse, som gjorde att jag under några timmar kände mig väldigt ledsen, men nu känns det bättre. Jag fick äntligen svar på förlaget. För tre månader sedan skickade jag min text till dem och idag meddelade de att det inte kommer ge ut min uppföljare (och tredje roman) för att min ljudbok inte fått tillräckligt många lyssnare. Svaret var inte helt oväntat. Jag är väl medveten om att jag inte lagt ned tillräckligt med tid att marknadsföra min andra roman: “Stjärnklara nätter, salta vindar, salsa och en smula yoga”. Jag har alltid haft svårt för att framhäva mig själv, speciellt när det gäller skrivandet. Det är som om mina år på universitetet, där jag läst stor litteratur av Goethe, Shakespeare, Camus, Hemingway och andra fantastiska författare har hämmat mig. Jag känner mig mindervärdig och okultiverad. Även om det gick bra i mina kurser och jag har doktorerat är det som om jag ständigt bär omkring på ett mindervärdeskomplex. Samtidigt vill jag inget hellre än att skapa texter. Jag vill berätta både om karaktärer från min fantasi och om sådant jag brinner för som yoga och livsfilosofi. Det är tyvärr en komplicerad kombination och innebär att jag både gasar och bromsar samtidigt. Så fort jag försöker och sticker ut näsan känner jag mig rädd och backar och när det gäller marknadsföringen av min andra roman lät jag rädslan vinna. Jag la ut något inlägg i samband med att den gavs ut i augusti 2020, men efter det skrev jag inte om den mer. Boken betydde mycket för mig och jag hade lagt ned mycket arbete på den, men jag svek den. Jag svek karaktärerna som jag fortfarande tycker mycket om och lät den bara finnas på de olika ljudbokstjänsterna och struntade i den. Jag mindes inte ens titeln riktigt nu när jag skulle skriva om den.

Nu sitter jag här och är besviken över att uppföljaren och den sista delen i min trilogi inte kommer att publiceras av det förlag jag hade önskat, men jag har också lärt mig en viktig läxa. En dröm uppfylls inte av sig själv. För att nå sina mål måste man våga ta risker och utsätta sig för obekväma situationer. Så är det bara! Aldrig ska jag sabotera så här för mig själv igen. Det är en sak som är säkert. Om det är något som min födelsedag på måndag ska vara startskottet för, så är det att bli modigare. Modigare att våga träda fram mer i centrum och modigare att ge av mig själv. Jag vill ju bara hjälpa. Jag vill hjälpa med min yoga och jag vill hjälpa med mina texter. Det är bara det att jag inte vill synas så mycket själv… Fast det hör till livet och det har jag lärt mig idag, så från och med nu blir det andra bullar 😊!

Kram

Johanna

P.S. Om du vill läsa min bok finns den på alla ljudbokstjänster och på biblioteket 😊!

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.