Bird by bird

1024 1024 admin
  • 0

Hej, så är det den där tiden på dagen då jag snart ska stänga datorn och förbereda middagen. Tyvärr måste jag jobba lite grann ikväll. Jobbet med skolan tog mer tid än jag beräknat idag, men det är ingen fara. Så är det ibland.

Just idag har jag haft lite dåligt med energi. Hela situationen med covid och att jag inte kan starta yogakurserna ligger som en blöt filt över mig – kanske inte medvetet, men i mitt undermedvetna. Det är bara att acceptera, men det tar på krafterna.

Idag läste jag “Bird by Bird” som är en känd bok om skrivande av författaren Anne Lamott och där strök jag under en passage som handlade om Lamotts lillebror. En gång när han var liten skulle han skriva ett arbete om fåglar i skolan och hade väntat alldeles för länge innan han började. Nu var han tvungen att skriva, men kunde inte komma igång. Det stora arbetet kändes alldeles för överväldigande. Då gick hans pappa fram till honom och sa: “Bird by bird, buddy. Just take it bird by bird.” Den här lilla historian går att relatera till såväl själva skrivprocessen, som till livet generellt. Jag märker att jag lätt försöker se alldeles för långt in i framtiden (speciellt i den situation vi nu befinner oss i) och då blir paralyserad av allt som skulle kunna gå fel eller som jag skulle kunna oroa mig för. När jag i de situationerna säger till mig själv att ta en sak i taget och fokusera på det jag kan kontrollera (det som är här och nu) mår jag oftast mycket bättre och hittar också kreativare lösningar på mina problem. Så glöm inte “Bird by bird, buddy. Just take it bird by bird.” ❤

Nu måste jag tyvärr avsluta. Tiden har gått fort idag, men jag får vara nöjd ändå. Snart ska jag åka och hämta min äldsta dotter på baletten och efter det är det redan tid för mig att förbereda mig för kvällen. Imorgon ska jag supertidigt till tandläkaren med min yngsta dotter, så jag måste gå upp ännu tidigare än vanligt.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.