Camogli

1024 683 admin
  • 0

Hej, det är redan kväll. Vår tid här i Italien börjar gå mot sitt slut. Vi har två hela dagar kvar innan vi styr kosan norrut. Det känns lite ledsamt, men jag är jättetacksam för de veckor vi har fått här. Italien kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Jag skulle faktiskt vilja lära mig italienska. Jag älskar ju språk. Engelska och tyska kan jag bäst. Franska går också ganska bra – har läst två terminer på universitetet. Spanska har jag läst på komvux – förstår mer än jag pratar. Med hjälp av franskan och spanskan förstår jag och pratar jag lite italienska, men skulle vilja kunna det “på riktigt”. Vi får se om det blir så 😊.

Idag skulle vi åka till Recco, som ligger här bredvid och bada, men tyvärr hittade vi bara en parkering som vi kunde stå på i en timme, så vi tog en promenad i stan istället. Det fanns en lite marknad vid stranden med fina saker och jag hittade två härliga saronger. Mina gamla är utslitna och har fläckar av solkräm, som inte går bort, så jag tyckte det var okej att köpa nya.

Från Recco åkte vi till Camogli, som var ett väldigt mysigt ställe – lite mer turistigt än Bogliasco. Vi hittade en liten allmän strand, där en badvakt visade var vi kunde sitta. Markeringar visade var varje sällskap kunde lägga sina handdukar för att hålla corona-säkert avstånd. Havet var härligt, men det var väldigt varmt i luften idag, nästan lite för varmt.

Nu ikväll ska vi titta en stund på tv tillsammans. Igår såg vi på fotbollen och det var kul att Italien vann. Ett sprakande fyrverkeri avslutade kvällen.

Ha det fint!

Kram

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.