Carefully watch your thoughts

360 360 admin
  • 0

Hej! Hoppas att du har haft en bra måndag. Jag har fått gjort ganska mycket, så jag känner mig nöjd. I morse kunde jag inte springa med Buster. När han har ont i magen är det bättre om han vilar. Alltid när jag springer själv går det lite fortare. Jag tycker förstås om att springa med Buster, men det blir lite väl många pauser ibland (av naturliga skäl :-)).

På förmiddagen jobbade jag med motivationsboken, men kom inte riktigt så långt som jag ville. Jag vill ju skicka in ett första utkast den 16 december, så tiden börjar bli knapp… Håller ändå tummarna att jag fixar det. Jag ska berätta mer om boken när utkastet börjar bli färdigt.

Efter motivationsarbetet läste jag teori för det skönlitterära skrivandet. Jag vet inte om jag berättat vilken bok jag läser, men det är i alla fall “Thanks, But This Isn’t For Us” av Jessica Page Morrell. Jag läser inte så mycket i boken varje gång så jag har hållit på med den ganska länge. I alla fall tycker jag att tipsen och råden som hon ger är väldigt användbara och även om boken är skriven på engelska, så är den relevant för mig som skriver på svenska.

Nu på eftermiddagen har jag suttit med arbetet för yogan. Jag har funderat fram och tillbaka om jag ska ha en extrakurs i slutet av november och i början av december. Det hade varit roligt, men jag vet inte om jag kan få ihop det. Allra senast på onsdag måste jag bestämma mig.

Jag har också bestämt veckans meditation, som jag hoppas eleverna ska tycka om. Den här gången inspirerades jag återigen av en meditation från boken: “Meditation for Relaxation” av Adam O’Neill. Det är en bok jag köpte för ett tag sedan från Adlibris och som har visat sig användbar i min undervisning.

Dagens reflektion kommer från ett citat som är hämtat ur boken: “Ultimate Confidence” av Marisa Peer (många böcker idag :-)) och är från Mahatma Gandhi. Det lyder: “Carefully watch your thoughts, for they become your words. Manage and watch your words, for they will become your actions. Consider and judge your actions, for they have become your habits. Acknowledge and watch your habits, for they shall become your values. Understand and embrace you values, for they become your destiny.” Jag tycker att det ligger väldigt mycket i det här citatet och med hjälp av meditation och mindfulness kan bli mer medvetna om just våra tankar (och det är ju där allt börjar). Hur känner du? Har du blivit mer medveten om dina tankar sedan du började med meditation?

Nu ska jag göra i ordning mig för yogaundervisningen. Ha en jättefin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.