Dagboksskrivande

969 1024 admin
  • 0

Hej! Jag skriver det här inlägget nu för jag tror att jag kommer att vara trött ikväll. Jag sov tyvärr lite dåligt natten mellan igår och idag. Hade svårt att somna, men fick nog i alla fall fem timmars sömn. Jag var uppe fem som vanligt och gjorde min yoga. Morgongruppen var trevlig att undervisa och ikväll kör jag igen. Då blir det föräldra-barnyogan. Gruppen är full🙂! Jag fick tyvärr säga nej till några till som ville komma. Jättetråkigt, men jag får köra snart igen. Det verkar finnas ett behov, så jag kanske lägger in ett datum i början av december också. Det finns väl i och för sig en risk att många har saker uppbokade då. Jag ska kolla lite vad jag kan göra.

Efter yogan skulle jag ha gått ut och springa med Buster, men regnet vräkte ned, så jag sprang på löpbandet i källaren. Det var ganska skönt det också. Jag tog nog ut mig mer på det än vad jag skulle ha gjort om jag sprang ute, men jag fick ju tyvärr ingen frisk luft, vilket var synd.

På förmiddagen hann jag inte jobba så mycket för jag skulle till Isabellas skola på utvecklingssamtal och så var jag tvungen att åka till affären och biblioteket. Jag fick verkligen hålla mig från att inte låna fler nya böcker :-), men en beställning hämtade jag. Den heter “Visa vad du kan” och är skriven av Austin Kleon. Det är en liten bok om som handlar om att sprida sin kreativitet och att bli upptäckt. En perfekt bok för mig 🙂 och jag skulle vilja läsa den direkt, men måste avsluta mina andra innan.

Snart ska jag börja förbereda mig för kvällens klass, men innan dess ska jag publicera det här inlägget och förstås skriva lite om dagens reflektion. Jag såg ett inlägg av Kris Carr på Facebook idag, som handlade om att skriva dagbok. Jag har skrivit om det här förut, men det är värt att skriva igen. Att skriva dagbok kan vara en väldigt bra strategi om man går igenom en jobbig period i livet (och annars också). Jag har skrivit dagbok av och till sedan jag var sju år och har hur många dagböcker som helst här hemma. Dagboksskrivandet har varit en fantastisk hjälp för mig i olika skeden i livet. Just nu skriver jag minst två gånger om dagen, men ibland faktiskt oftare. Skrivandet får mig att behålla fokus och inte glömma det som är viktigt för mig. Det får mig att styra mot mina mål och att göra det som jag planerat för dagen.

Jag har två olika typer av dagböcker, en är min personliga och en är den jag använder för mitt jobb. I jobbdagboken reflekterar jag och skriver ned mina tankar och idéer. Det är nödvändigt för mig eftersom jag jobbar så mycket ensam och har få möjligheter att bolla med någon annan, men jag hade faktiskt en jobbdagbok under tiden som doktorand också (och den hjälpte mig mycket).

Testa gärna att skriva dagbok. Man kan ju skriva digitalt eller i en skrivbok/ i ett block. Det går också bra att spela in sin dagbok på mobilen t.ex. Prova en gång och tänk på att skriva utan att fundera så mycket på vad du skriver. Att skriva dagbok ska ske helt förutsättningslöst. Bara skriv :-)!

Ha en jättefin fredag!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.