Dimmig dag och boktips

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Nu är det kväll igen. Vi har haft en mysig dag, men tyvärr har jag inte varit ute så mycket som jag hade önskat. Jag sprang i morse precis som jag gjorde igår. Det var skönt, men Buster fick lite ont i tassarna av att springa i snön. Jag tror det hade kommit snö under natten och den fastnade i hans tassar. Imorgon lämnar jag nog honom hemma och tar ut honom på kortare promenader istället.

På förmiddagen hann jag inte så mycket mer än att träna sedan kom barnen redan hem ifrån backen och åt lunch. De hade haft skön åkning, men tyvärr var det lite dimmigt.

När Peter och barnen åkt tillbaka till backen satte jag mig och jobbade med bedömningen av skolarbetena igen. Det gick bra, men tog lite för lång tid tyvärr… Jag är ändå nöjd för jag följer min plan :-).

Jag hann skriva på boken också. Det flyter på ganska bra nu. Jag försöker vara så okritisk som möjligt när jag skriver och tänker att det är mitt första utkast och att det får vara dåligt. Det gör inget. Huvudsaken är att jag skriver.

På eftermiddagen åkte jag med Peter och mamma till byn för att hyra skidor, för imorgon ska jag åka med till backen. De senaste åren har jag inte åkt skidor för vi har haft svårt att lämna Buster ensam där vi hyrt hus, men nu är min mamma och pappa med, så de kan passa honom en stund. Det ska bli kul att åka igen och jag hoppas att det går bra :-).

Nu ska jag läsa och vara med familjen. Igår läste jag ut “Bokskåpets hemlighet” av Frida Skybäck. Jag har läst tre böcker av henne nu: “Bokhandeln på Riverside Drive”, “Bokcirkeln vid världens ände” och nu den här. Jag tycker nog att “Bokhandeln på Riverside Drive” var den bästa. Tyvärr kom jag inte riktigt in i “Bokskåpets hemlighet” och fastnade inte riktigt för karaktärerna. Jag känner också att jag är lite trött på böcker som handlar om att man ska öppna någon liten affär eller café på landet och så blir allt bra. Kanske beror det på att jag vet hur svårt det kan vara att ha eget företag – även om det förstås är fantastiskt med friheten också!

Nästa bok jag tänkte läsa är “Juni, juli, halva augusti” av Marie-Louise Marc. Jag har läst andra böcker av henne tidigare (om Betty), så det ska bli kul att läsa den här. Sedan vill jag egentligen variera lite grann, så det inte blir för mycket feelgood. Det känns viktigt för mitt skrivande att läsa olika typer av böcker.

Ha en fin kväll!

Kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.