Dormelletto

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Hoppas att det är bra med dig! Jag sitter ute på vår terrass här i Dormelletto, där vi för tillfället bor. Det är fruktansvärt varmt – skulle gissa på 30 grader fast solen har gått ner och klockan är tio på kvällen. Helt otroligt…

Jag orkade tyvärr inte skriva igår. Vi lämnade ju Levanto i Ligurien och åkte hit till Piemonte under dagen. Det var i princip lika varmt som idag, men vi märkte inte så mycket av värmen inne i bilen, där A/Cn som tur var fungerade. Jag minns när Peter och jag år 1996 var här nere i Italien i augusti och det var lika varmt, fast vi då inte hade någon A/C i bilen. Det var inte kul. Till slut vände vi faktiskt norrut för att slippa värmen. Vi stod helt enkelt inte ut.

I morse sprang jag här. Jag saknade faktiskt min vanliga löprunda genom tunnlarna, men det var samtidigt kul att springa på ett nytt ställe. Jag testade en skog/park som låg bakom huset och både Peter och Philippa följde med. Tyvärr var det väldigt mycket mygg i skogen, så imorgon tror jag att jag springer ner till sjön istället.

På dagen var vi på jakt efter en fin strand och tyvärr gick det inte så bra. Vi åkte till flera olika ställen, men hittade till slut bara en strand som var pytteliten och fylld med folk. Lite tråkigt… Då saknar man Sverige där det alltid finns så mycket plats (i alla fall för det mesta). Här runt sjöarna är många delar av stränderna privata och inte tillgängliga för allmänheten.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och svalka av mig lite grann innan jag gå och lägger mig. Jag ska fortsätta att läsa “Atonment” också och hoppas att jag läser ut den imorgon. Det är en speciell bok och jag gillar den. Visst är den lite svårläst (nästan ingen dialog), men den är intressant och som jag skrev för ett par dagar sedan- McEwan är jätteduktig på att beskriva miljöer!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.