En grå dag och mer om affirmationer

498 1024 admin
  • 0

Hej! Hur mår du? Idag är det en grå dag här i Göteborg och jag har varit lite ofokuserad. Tankarna har vandrat fram och tillbaka mellan olika saker och jag har inte riktigt fått gjort det jag planerade. Trots det får jag vara nöjd för jag har ändå undervisat herryogan (alltid lika roligt), jobbat med min motivationsbok, utvecklat min outline för roman 3, funderat kring marknadsföringsstrategier för yogan och hunnit med en del praktiskt också. Snart väntar fyra och en halv timmes yogaundervisning i studion, så dagen är inte slut ännu :-)!

Imorgon ska jag ha morgonyoga och sedan på kvällen min föräldra-barnyogaklass. Det ska bli spännande. Imorgon eftermiddag måste jag gå igenom alla positionerna med någon av flickorna, så att jag ser att de verkligen funkar. Det är ju första gången jag har den här typen av yoga. Efteråt tänkte jag bjuda på glögg och pepparkakor. Kanske lite tidigt, men jag är barnsligt förtjust i glögg, så jag tjuvstartade redan förra helgen.

Ja, tänk att det redan snart är fredag igen! Det ska bli skönt att sova lite längre på lördag och söndag. Idag gick jag upp klockan fem och imorgon är det samma sak. Jag vill ju hinna yoga min egen sekvens innan jag har morgonyogan klockan 6.30.

Igår började jag skriva om affirmationer och hur författaren Rangan Catterjee berättade om det i sin bok: “The Stress Solution”. Testade du att säga några affirmationer för dig själv igår? Jag har ganska många affirmationer som jag försöker säga till mig själv så ofta jag kommer ihåg. Det bästa är att göra det när man tittar sig i spegeln och att säga dem högt för sig själv.

Chatterjee ger några andra förslag vad man bör tänka på (när det gäller affirmationer) (2018:37):

-Skriv ned dina affirmationer (tänk på att de ska vara i presens).

-Experimentera med olika typer av affirmationer (alla passar ju inte alltid – anpassa dem efter den situation du befinner dig i).

-När du säger dina affirmationer högt är det viktigt att du verkligen känner dig som det du säger att du är.

-Säg dina affirmationer på morgonen vid ungefär samma tid. Jag brukar göra det när jag är i badrummet och kan titta mig i spegeln.

-Upprepa dina affirmationer så ofta du kan under dagen.

Hoppas att de här tipsen kan hjälpa dig! Jag återkommer med fler reflektioner imorgon, men nu ska jag snart packa ihop mitt arbete här vid datorn och förbereda mig för kvällens yogaklasser.

Ha en fin eftermiddag!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.