Födelsedag och tacksamhet

498 1024 admin
  • 0

Hej! Hur är läget? Jag har haft en mycket bättre dag idag och delvis beror det kanske på att det är min födelsedag :-). Tyvärr undervisar jag ju mycket idag, men kommer ändå att fira lite med familjen ikväll. Det ser jag fram emot.

Isabella har varit hemma från skolan idag. Hon hade feber redan igår kväll och har haft det idag också. Jag hoppas att hon snart känner sig bättre, men det har varit mysigt att ha henne hemma som sällskap. Vi köpte en pizza tillsammans och firade lite här hemma på lunchen. Ingen direkt lyxmat, men ibland tycker jag att det är gott med det enkla och jag måste erkänna att jag är barnsligt förtjust i pizza. Äter det inte så ofta, men när jag gör det tycker jag att det är mumsigt.

Jag älskar att få hälsningar på min födelsedag och trots att jag naturligtvis inte ser fram emot min födelsedag på samma sätt som jag gjorde när jag var liten, så försöker jag att tänka att det är en speciell dag (och det är det ju också).

Nu ska jag snart göra min dagliga smoothie och förbereda mig för eftermiddagens och kvällens klasser. Jag kan inte fatta att det bara är en vecka kvar på barnyogan. Det är inte klokt vad fort tiden går. Näste vecka blir ganska intensiv med paryogan på fredagen och avslutningar med barnen med föräldrar (för de som vill), men det blir kul.

Okej, dags att sluta, men först dagens reflektion, som kommer från en podd som jag lyssnade på i morse: The miracle morning. Det är en kille som heter Hal Elrod som har den. Jag beundrar verkligen honom. Han har gått igenom en massa hemskheter – bl.a. en bilolycka och han har dessutom cancer. Trots det har han en fantastiskt positiv attityd. I podden jag lyssnade på pratade han om tacksamhet och om att han försöker vara tacksam så mycket han bara kan i livet. Jag vet genom allt jag läst att tacksamhet är en bidragande orsak till varför människor känner sig lyckliga, men ändå glömmer jag det ibland. Idag bestämde jag mig för att påminna mig själv mycket oftare om allt jag är tacksam över och det har faktiskt hjälpt. Jag har känt mig mer positiv och energisk. Testa gärna själv!

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Så goda bananpannkakor som jag fick av Isabella i morse 💖

Leave a Reply

Your email address will not be published.