Fokus på rätt saker

1024 1024 admin
  • 0

Hejsan, jag har satt på julmusiken igen och har en kopp grönt té bredvid mig. Det är bara knappt en och en halv timme kvar på den här arbetsdagen framför datorn innan jag ska gå ner till yogan för mina lektioner. Vi får se hur det blir idag. Det blir nog tyvärr inte så många som kommer, men nu ska jag inte skriva mer om det, eftersom det bara gör mig upprörd över situationen och det hjälper inget.

I morse gav jag mig ut på min vanliga löprunda. Det var skönt, men tyvärr slutade mina hörlurar att fungera efter halva tiden. På sistone har jag lyssnat på ljudböcker och poddar när jag springer. Det har faktiskt mest att göra med att jag behöver mer positiv feedback. Jag hamnade några veckor i en negativ tankespiral och påverkades mycket av media och allt runt omkring det. Det är naturligtvis normalt att påverkas, men för min del kan det bli att jag nästan sugs in i nyheterna och har svårt att släppa dem. I den vevan var jag också väldigt mycket inne på olika nyhetssajter och läste. Nu har jag tagit en paus från det. Jag tittar inte längre på någon tidningssida utan läser vår papperstidning samt tittar eventuellt på nyheterna på kvällen på tv. Det räcker och får mig att må bättre.

Ett av mina ledord som jag vill leva efter är “fokus”. Jag vill fokusera på det som är viktigt för mig – min familj, vänner, min verksamhet, mitt jobb i skolan, mitt skrivande, mina mål, min hälsa och välbefinnande och förstås att vara en så bra människa som möjligt. Jag behöver därför inte följa varenda nyhetssändning. Det gör mig snarare till en sämre människa- eftersom jag blir nervös, rädd och på dåligt humör. Nyheter i lagom dos är nödvändigt för att kunna vara en del av ett samhälle, men för många (dåliga) nyheter gör ingen gott.

Oj, det var en stor utsvävning. Nu ska jag ägna resten av tiden innan mina förberedelser för yogan till att skriva och svara på några yogarelaterade mejl.

Ha det fint!

Kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.