Försöker bli mer fokuserad

768 1024 admin
  • 0

Hejsan, hur mår du idag? Hoppas att det är bra! Idag har jag för första gången sedan corona-krisen började här i Sverige inte varit inne på G-P eller någon annan nyhetssajt mer än en gång i morse. Det har varit väldigt skönt och jag känner att jag måste fortsätta på samma sätt. Att maniskt kolla efter nyheter stressar en mycket och hjälper egentligen ingenting.

Ibland tänker jag tillbaka på hur det var när jag var liten. Hur de enda nyhetskällorna som fanns lättillgängliga var morgontidningen som vi prenumererade på och sedan kvällsnyheterna på tv. Naturligtvis finns det en fara med för få källor som får mycket makt över vilka nyheter som presenteras, men ur ett välmående-perspektiv tror jag att det var mycket bättre. Vi blev inte överösta med nyheter som nu.

Idag har jag tänkt mycket på fokus och hur distraherad jag varit den senaste tiden. Jag tror det har berott mycket på Corona-viruset och min stress kring det. I huvudsak handlar den stressen om min verksamhet, men naturligtvis också om att jag inte vill att någon i min närhet (eller någon annan heller för den delen) ska bli drabbad.

När jag blir orolig eller stressad har jag svårt att koncentrera mig. Det är som om det finns ett ständigt tryck inom mig som gör att jag har svårt att sätta mig ner och verkligen göra något. Ofta hattar jag istället fram och tillbaka mellan olika arbetsuppgifter och får i slutändan inget gjort. Det är förstås inte bra, för det gör stressen bara ännu värre.

För att hantera den stress jag känner just nu har jag lagt in ett extra meditationspass på tio minuter på eftermiddagarna. Nu mediterar jag två gånger om dagen, tio minuter varje gång. Inte alls mycket, men jag är säker på att bara den korta stunden kan ge effekt.

Förutom meditationen har jag tagit upp en metod, som jag använt förut, “Pomodorotekniken”. Det är verkligen inget märkvärdigt, men funkar bra för mig. Man jobbar i tjugofem minuter, så koncentrerat man bara kan och sedan tar man en rast på fem minuter och fortsätter så. Jag har laddat ner en app som heter “Pomodoro timer” och använder den. Pomodoro betyder ju tomat på italienska och kommer från en sådan där klocka som ser ut som en tomat, som du kanske har haft (eller har i köket). Hur som helst, för mig som är ganska disträ för tillfället, så är det jättebra att ha tickandet i bakgrunden. Timern påminner mig om att hålla mig till EN uppgift i taget och att inte hoppa fram och tillbaka.

Imorgon börjar min undervisning igen. Det ska bli roligt, även om jag vet att inte så många kommer att komma.

På torsdag lägger jag ut en ny sekvens och på fredag ska jag publicera veckans “vlogg”. Tyvärr hann jag inte spela in någon sekvens idag. Jag var helt enkelt för trött i morse.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.