Glad midsommar

485 1024 admin
  • 0

Hej och glad midsommar!

Det är redan kväll och vi sitter inne i lägenheten. Det är så varmt ute att vi inte kan sitta på balkongen, men det bli förhoppningsvis lite svalare om en stund.

Det har varit en bra dag även om värmen nästan är på gränsen för mig. Fast när man är nära vattnet går det ändå bra :-).

I morse fick jag sällskap av Peter när jag sprang. Det var trevligt och vi sprang samma runda som jag gjorde igår. Det är verkligen en fin sträcka och jag var tvungen att stanna flera gånger för att ta kort.

På förmiddagen åkte vi till ön Vir som ligger ungefär en halvtimmes färd från Petrecane där vi bor. Stranden vi hittade var helt okej, men det var inte samma vackra stenar som vi hade på Krk. Här var det mer som grus, men sjäva stranden var trevlig (även om det var väldigt mycket folk där). Vi stannade fram till eftermiddagen och äntligen känner jag att jag varvat ned och är mindre stressad än jag var för ett par dagar sedan. Jag läste “Sista natten i Paris” nästan hela dagen (förutom när jag badade förstås). Det är en spännande bok, som jag tycker mycket om. Jag tycker också att författaren valt ett intressant tema, där det inte finns något tydligt rätt eller fel. Det är inte heller helt lätt att veta hur boken kommer att utvecklas och hur slutet kommer att bli, vilket gör att det är svårt att sluta läsa.

Nu på eftermiddagen var vi kort på “Decathlon” som är en stor sportbutik. Jag hade velat köpa nya springkläder, men hittade tyvärr inte det jag sökte, så jag får klara mig ett tag till.

Nu ska vi bara ta det lugnt här hemma. Igår var vi ju i Zadar. Det var en mysig stad, med gulliga små gränder och trevliga restauranger och affärer, men också med ganska stora kontraster. Vägg i vägg med vackra gamla hus var fallfärdiga betonghus från kommunisttiden. Jag ser helt klart vissa likheter mellan Kroatien och Polen. En spännande blandning mellan öst och väst och dessutom lite sydländskt i mixen.

Ha en fin midsommarkväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.