Grå tisdag

485 1024 admin
  • 0

Hej! Idag är det regnigt och grått här i Göteborg. Jag har känt mig lite ruggig och inte haft så mycket energi, men så är det ibland.

I morse var det varmare när jag sprang, så det var skönt, men jag föredrar kallt och klart väder om jag får välja.

Som vanligt på tisdagar åkte jag och handlade på förmiddagen. Det känns som om jag fått in bra rutiner nu även om jag ibland tycker det är jobbigt med allt fläng fram och tillbaka. Jag jobbar ju med tre olika saker: yogan, skrivandet och skolan och dessutom sköter jag handlingen och planeringen av veckans matlista. Resten av hemarbetet delar Peter och jag på (och barnen får hjälpa till också).

Efter handligen planerade jag mest och sedan åt barnen och jag lunch tillsammans. Isabella var hemma, eftersom hon bara har en lektion på tisdagar och Philippa och Josefina var hemma för att det är utvecklingssamtalsdagar på skolan i den här veckan. Det är mysigt när barnen är hemma, men jag har svårare att koncentrera mig på arbetet då. Jag har funderat mycket på det där att vara mamma och att arbeta och att jag måste bli mycket bättre på att “gå in i en bubbla” ibland. Jag märker att min oro över sådant som har med familjen att göra är svår att släppa och stör mig när jag jobbar. Jag vet inte om det är typiskt kvinnligt eller om alla känner så. Hur som helst, jag ska öva mig på att ibland stänga av (och bara fokusera på jobbet) utan att få dåligt samvete. Världen rasar inte utan mig (även om jag gärna tror det :-)).

Nu på eftermiddagen har jag börjat skriva på slutet av min romantext. Jag hann bara skriva drygt en scen idag, men det kändes ändå bra. Om jag gör det varje dag borde jag ha slutet färdigt om två till tre veckor (kanske till och med tidigare). Jag har skrivit 298 sidor nu och tror att det blir ungefär tjugo till trettio till.

Om en och en halv timme börjar yogan. Innan dess ska jag fixa en sallad och en smoothie till mig och även gå igenom sekvensen en gång till. Ikväll kör jag ju nivå 2 för första gången, så jag behöver titta igenom de momenten som jag kör i den klassen lite extra.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.