Hjärtfrekvensvariabilitet

819 1024 admin
  • 0

Hej! Hoppas att du mår bra! Jag kommer att skriva här på bloggen i omgångar idag för jag har ganska mycket att göra. Yogan igår var trevlig. Vi började med den nya sekvensen med fokus på höfterna och vridningar och det var kul. Det som dock är svårt när jag går igenom en ny sekvens är att jag inte kan hjälpa eleverna så mycket som jag vill. Jag är ofta tvungen att visa de nya positionerna vilket gör att jag inte samtidigt kan gå runt och justera. Det är lite synd, men tyvärr inget att göra åt. Idag ska det bli roligt att gå igenom nivå 2- programmet.

På förmiddagen skrev jag på min motivationsbok, men funderade också på hur jag ska göra i framtiden. Jag har inte kommit fram till någon lösning ännu, men har några olika idéer. Vi får se hur det går och jag skriver mer när jag är säker på vilken väg jag vill gå.

Nu på eftermiddagen har jag fortsatt att läsa “Längtansresan”. Jag tycker den är välskriven och intressant, men den gör mig också illa till mods. Jag har svårt att distansera mig från huvudkaraktären och det hon går igenom eftersom jag vet att boken är självupplevd och jag har träffat författaren… Suck… Jag som vanligtvis är väldigt positiv och hoppfull känner ett vemod som jag inte brukar göra.

Snart är det dags för mig att förbereda mig för eftermiddagens och kvällens yoga. Philippa har redan kommit hem från skolan och Josefina är på väg. Det är skönt när det är lite mer liv i huset. Som jag skrivit här förut saknar jag ibland arbetskamrater och det sociala livet som man har på en “vanlig” arbetsplats.

Dagens reflektion kommer från boken “The Stress Solution” som jag skrivit om många gånger. Jag har inte läst ut den ännu, men börjar komma mot slutet. För precis en stund sedan läste jag om heart rate variability (jag tror det heter hjärtfrekvensvariabilitet på svenska). Har du hört talas om det? Hur som helst handlar det om att det är bra att ha varierande tid mellan hjärtslagen. För att öka sin hjärtfrekvensvariabilitet skriver författaren att det är viktigt att: -få tillräckligt mycket sömn, -äta det sista målet mat åtminstone tre timmar innan man går och lägger sig, -träna, -andas djupt (här är yogan och meditationen bra!), -äta en sund kost, -yoga och praktisera meditation regelbundet (:-)!), -lyssna på avslappnande musik, -gå en promenad i skogen, -praktisera tai chi och fokusera på tacksamhet. Intressanta och bra råd tycker jag!

Nu ska jag dricka min mellanmålssmoothie och göra i ordning mig för yogan!

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.