I den fransktalande delen av Schweiz

683 1024 admin
  • 0

Hej! Hoppas att din dag varit bra! Vi lämnade Italien klockan åtta i morse. Innan vi åkte yogade jag på terrassen utanför lägenheten. Det var mysigt och faktiskt lagom varmt eftersom det var så tidigt.

Resan hit till Schweiz gick förbi Domodossola och sedan till Brig och vidare till Montreux. Vi stannade där och jag sprang utmed sjön. Det var verkligen jättevackert och en av mina finaste springrundor. Det fanns en gångväg precis vid kanten av sjön hela vägen och temperaturen var precis lagom varm. När jag kom tillbaka till Montreux badade jag tillsammans med Peter och barnen. Underbart!

Efter Montreux åkte vi till Lausanne. Där läste jag min första kurs i tyska. Det låter konstigt, men eftersom Peter är tysktalande ville jag inte bara lära mig franska när jag bodde i Neuchâtel utan också tyska och därför gjorde jag det i Lausanne. Det var en intressant kurs – att lära sig tyska med franska som “bas” var inte alltid lätt, men det gick ju ganska bra eftersom jag nu är doktor i tyska :-)!

Efter Lausanne åkte vi till Neuchâtel och jag hittade huset jag bodde i när jag var au-pair där. Det var en jättekonstig känsla att vara tillbaka. På ett sätt kändes det som om jag var 21 år igen… Jag mindes saker som jag inte tänkt på sedan jag bodde där. Det var en konstig känsla för jag var på ett sätt en annan person då – så mycket har hänt, men samtidigt är jag ju samma Johanna. Det är speciellt med minnen och erfarenheter – hur de finns inom en ibland medvetet, men också omedvetet. Hursomhelst är jag glad att vi åkte tillbaka. Jag är också tacksam över att vi stannade i själva stan och promenerade runt där. Mycket hade ändrats, men mycket var också samma. Det är en jättemysig stad tycker jag i alla fall.

Nu ska jag börja göra i ordning mig för kvällen. Imorgon åker vi vidare till den tysktalande delen av Schweiz och Peters hemtrakter. Det blir roligt!

Namaste och kramar,

Johanna

På väg mot västra Schweiz
Utsikten från gatan där jag bodde i Neuchatel
Löprunda i Montreux

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.