I fjällen

1024 1024 admin
  • 0

Hej, jag sitter i sängen i vår stuga i Sälen och skriver. Tyvärr hann jag inte lägga upp något igår. Vi körde relativt tidigt efter det att jag hade sprungit min vanliga runda. Resan hit gick bra. Jag har inte varit här sedan jag var tonåring. Under min uppväxt brukade vi åka med familjen till Sälen, men sedan jag träffade Peter som är från Schweiz, så har vi åkt skidor i Alperna.

Det är jätteskönt att vara borta från Göteborg ett tag. Man behöver miljöombyte ibland och jag älskar att resa. Det sista året har jag fått lära mig att uppskatta att resa inom Sverige och upptäckt att det är helt okej också. Visst är det underbart när man kommer utomlands – hör ett annat språk och upplever en annan kultur, men när det inte går är det helt okej att resa inom landet också.

Jag har inte åkt skidor idag. Istället har jag sprungit, yogat och promenerat med Buster. Jag ska åka skidor några dagar här, men jag uppskattar också att bara vara “hemma” lite grann. Jag har en del jobb med mig – främst för skolan, men jag har också som mål att skriva minst 2000 ord om dagen. Jag vill verkligen få färdigt boken. Naturligtvis kommer den inte att bli färdig den här veckan, men om jag jobbar hårt borde jag få klart första utkastet till i slutet av mars.

Min främsta utmaning när det gäller skrivandet är att verkligen fokusera på det och inget annat. Det är så fruktansvärt lätt att jämföra sig när man är inne på sociala medier och ser hur andra författare lägger upp en massa fina recensioner och kontrakt från förlag. Då måste jag påminna mig om varför jag skriver. Jag skriver för att det ger mig något, för att det får mig att bearbeta mina egna upplevelser och får mig att reflektera kring viktiga livsfrågor. Jag skriver inte för att skryta på Instagram eller för att få bekräftelese. Jag skriver för att jag måste. Ibland blir det dåligt och ibland blir det lite bättre, men det spelar ingen roll. Skrivandet är en process och det är det som är det viktigaste, inte resultatet (i första hand).

Nu ska jag umgås med familjen och ha en lugn kväll. Ha det fint!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.