I Kroatien

1024 683 admin
  • 0

Hej!

Äntligen har jag tid att skriva igen. Vi gav oss iväg på vår resa i tisdags eftermiddag. Vår första övernattning gjorde vi i Flensnurg. Resan dit över Öresunds- och Stora Bältbron gick väldigt bra. Det var nästan ingen trafik.

Från Flensburg kärde vi vidare mot Westhausen i Bayern. Trafiken var helt okej, men som det brukar vara i Tyskland var det många vägarbeten.

När vi sovit en natt i Westhausen körde  vi vidare till Mira i närheten av Venedig. Vi stannade i Verona och åt en sen lunch. Det var roligt och jag tyckte om staden. Jag ville gärna se Julias hus och den berömda balkongen och nu har jag gjort det😊. Barnen uppskattade stoppet också.

Igår förmiddag körde vi in till Venedig. Vi parkerade på ett parkeringshus en bit utanför själva stadskärnan och promenerade in. Det var egentligen inte långt att gå, men i över trettiogradig värme tog det ändå på krafterna.

Det var inte så farligt med turister i Venedig som jag hade trott att det skulle vara och det var skönt. Jag var i Venedig med Peter för 26 år sedan och staden var sig lik. Det är mysigt och pittoreskt, men för min del räckte  det med ett par timmars besök.

På eftermiddagen körde vi vidare mot Krk i Kroatien. Vi stannade snabbt och handlade lite småsaker i Slovenien på vägen så nu kan jag lägga ett nytt land på min lista😊.

Vi kom fram till Krk igår kväll. Vår lägenhet ligger en bit bort från havet uppe på en kulle, så vi har fin utsikt.

Det var verkligen skönt att komma fram igår. Även om det är roligt att upptäcka nya platser så tar det på krafterna att åka bil. Nu ser jag fram emot ett par lugnare dagar.

Idag har vi varit hela dagen på en strand i en stad som heter Baska. Det är fint här, men väldigt många turister. Jag tror det är för att det är lördag och det är okej. Vi var här tidigt och fick en trevlig plats.

Nu ska jag fortsätta att läsa i boken “Bara ett litet mord” av Carin Hjulström. Jag hade väldigt svårt att komma in i berättelsen och var nära på att ge upp, men nu har boken tagit sig och jag vill gärna veta slutet.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.