Julstress

724 1024 admin
  • 0

Hej! Hur är det? Min konstiga stresskänsla sitter tyvärr i idag med. Vet inte riktigt vad det är med mig, men jag tror att den beror på att jag är van att disponera min tid själv och styra mina arbetsmoment och gör det på ungefär samma sätt varje dag, men de senaste veckorna har det varit en massa saker som har gjort att jag inte haft samma kontinuitet som jag brukar och det stressar mig. Det stressar mig t.ex. att jag inte har skrivit på romanen och på fackboken på flera dagar och det stressar mig att jag inte är färdig med bokföringen och flera andra saker med yogan.

I yogan och i meditationen tränar man ju sig på att betrakta sina tankar och att inte direkt reagerar på dem och jag känner att jag behöver påminna mig om det just nu. Ja, jag känner stress (och kanske gör du det också just nu) och det är okej, men vad kan jag göra åt det? Det viktiga när man upplever stress är ju att ta det lugnt och fråga sig själv vad man kan göra för att förbättra situationen. Ofta hjälper det att skriva ned eller göra en lista på det man behöver utföra och helt sonika planera in det (och upptäcker man att vissa saker inte får plats i planeringen får man helt enkelt prioritera). Stressen kommer ju ofta ifrån att man har vissa förväntningar och att de inte kan uppfyllas på exakt det sättet man kanske planerat. Det kan kännas ledsamt, men vad gör det egentligen? Vad spelar det för roll om det blir hämtmat eller något färdigt från affären? Vad spelar det för roll om allt inte är perfekt? Ingenting, eller hur? Bara det viktigaste blir bra tänker jag.

Lite har jag i alla fall hunnit göra för yogan idag. Jag har gjort en ny flyer och satt upp i vår Tempo-butik i området och jag har svarat på mejl och skrivit in anmälningar i min deltagarlista. Inte mycket att hänga i granen, men åtminstone lite. Imorgon ska jag spela in en sekvens på 30 minuter. Jag vet inte riktigt vad fokus kommer att vara, men jag får fundera på det. Mitt mål är att spela in två sekvenser innan jag tar lite ledigt över juldagarna.

Okej, nu ska jag avsluta här och äta middag med familjen.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Min nya flyer

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.