Lördag med städning, läsning och handstående

768 1024 admin
  • 0

Hej, det känns lite konstigt idag. Jag har ännu inte riktigt landat i faktumet att mina yogakurser är slut för terminen. Imorgon ska jag sätta mig och fundera lite hur jag ska lägga upp resten av våren fram tills dess att barnen har sommarlov. Jag måste jobba då med, men det får bli på ett annat sätt. Allt är så ovisst… Kommer vi att kunna vara hos min mamma och pappa på Tjörn som vi brukar? Kommer vi att kunna åka någon annanstans? Hur blir sommaren?

Idag har jag ägnat större delen av dagen åt att städa. Det gick bättre än förra veckan, då jag var på dåligt humör och inte alls hade lust att röja här hemma.

Nu på eftermiddagen har jag läst ut “Bokcirkeln vid världens ände” av Frida Skybäck. Det var en mysig bok i en härlig miljö med många intressanta karaktärer. Boken inspirerade mig i mitt eget skrivande och jag fick några idéer som kan hjälpa mig i hur jag ska strukturera upp mitt romanmanus.

Ibland när jag läser andras böcker börjar den inre kritikern att mala inom mig. Jag tappar självförtroendet och tänker att jag inte borde skriva, att jag inte är tillräckligt bra… Det är jobbigt att höra den där rösten, men jag vet att det enda som kan få den att tystna är att jag fortsätter att öva. Jag har fortfarande mycket att lära, men om jag lägger ner tid och kraft på hantverket kan även jag bli bättre. Det gäller egentligen allt i livet. Det är viktigt att vara ödmjuk och förstå att det krävs arbete för att man ska bli bra på något :-).

Nu ska jag fortsätta att öva på handstående (så att jag blir bättre även på det) och sedan ska jag laga middag med familjen.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.