Lugn dag

768 1024 admin
  • 0

Hur har du haft det idag? Jag har haft en lugn dag med familjen. Tyvärr var min huvudvärk kvar när jag vaknade i morse. Det är så för mig ibland – huvudvärken håller sig kvar några dagar. Som tur är händer det inte så ofta. Nu på kvällen är det mycket bättre och jag har klarat mig utan att ta någon huvudvärkstablett.

Vi har inte gjort något särskilt idag. På förmiddagen (efter löpningen och yogan) var vi i Stenungsund och handlade. Vi var inne en kort stund på Akademibokhandeln och det är alltid kul. Jag köpte inget till mig själv den här gången, men hade förstås kunnat köpa både böcker och annat. Jag älskar boklådor och ibland blir de andra i familjen trötta på mig när jag alltid ska gå in så fort jag ser en bokhandel. I Italien var det inte så kul, för tyvärr kan jag inte italienska, men desto roligare var det i Tyskland. Jag är ju tysklärare från början och Peter är ju från tysktalande Schweiz, så tyska är ett språk jag pratar titt som tätt. När vi var på resa den här gången köpte jag faktiskt två romaner som jag ska läsa snart. Den ena heter “Meistens kommt es anders, wenn man denkt” och är skriven av Petra Hülsmann. Hon är en tysk författarinna som bor i Hamburg. Den andra boken heter “Der Wind nimmt uns mit” och författarinnan till den boken heter Katharina Herzog och hon bor i München.

Det är nyttigt att använda olika språk, även om jag just nu fokuserar på svenskan. För mig är det viktigt att läsa mycket inom min genre på svenska eftersom det hjälper mig att utvecklas och bli bättre på att uttrycka mig. Samtidigt vill jag hålla engelskan och tyskan vid liv. Det är ett sätt för mig att behålla min språkfärdighet och jag tror det också är bra för intellektet överhuvudtaget.

Nu ikväll har Peter och jag lagat en fisksoppa för min bror och hans familj som ska åka tillbaka till USA imorgon (med några dagars stopp i Bryssel på vägen). Det är tråkigt att de åker hem igen, men nu har de bott så länge där borta att vi vant oss vid att säga hejdå. Det är helt enkelt en del av livet…

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Yoga med Buster på altanen

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.