Mycket jobb med skolan och tankar kring skrivandet

576 1024 admin
  • 0

Hej,

Idag har jag tyvärr nästan inte haft tid att jobba med yogan alls. I morse efter träningen och duschen satte jag mig och arbetade med uppgifter för skolan och det tog fem timmar! Jag hade inte räknat med det, men nu är jag färdig och det är jag nöjd med. Jag hade kunnat dela upp tiden och gjort lite imorgon med, men det kändes bättre att slutföra uppgifterna.

Nu har jag skrivit på boken igen och börjar närma mig 150 sidor. Det känns jätteroligt. Visst är en del inte så bra, men jag fortsätter tänka att det bara är det första utkastet och att det inte gör något om en del är dåligt. Jag kommer att ha tid att omarbeta och förfina efteråt. Huvudsaken är att jag får ihop ett manus, som jag kan ha som bas för den sista delen i min triologi.

Idag slog det mig igen hur fascinerande skrivandet är. När jag sitter ner vid datorn och skriver växer ibland en historia fram som jag inte alls tänkt på. Det är som om mina fingrar får ett eget liv och som om berättelsen kommer från mitt undermedvetna. Jag vill verkligen inte låta pretantiös och märkvärdig, men så känns det faktiskt. Det är fascinerande och spännande. Bäst fungerar det när jag lyssnar på viss sorts musik som skapar en speciell stämning hos mig. Jag kommer helt enkelt in i “flow” och det är en härlig känsla. Tyvärr brukar den inte hålla i sig så länge. Jag märker att jag nästan bara orkar skriva maximum 2000 ord, sedan blir jag trött och måste ta en paus från berättelsen.

Jag är verkligen glad att jag hittat skrivandet. Hela min barndom skrev jag berättelser. Det var en del av mitt liv, men i puberteten hände något. Jag tror faktiskt att jag frångick mitt riktiga jag några år och hamnade lite på villovägar😊. Jag visste inte riktigt vem jag var och vad jag ville göra. Ett tag målade jag, men la inte ner tillräckligt med tid på det för att bli särskilt bra. Sedan kom åren då jag doktorerade och hade fullt upp med det. Jag älskar ju språk och det tog all min tid. Efter doktorandstudierna kom barnen och då var det så mycket med dem att jag inte hade ork att göra något kreativt, men nu äntligen, sedan några år tillbaka, är skrivandet en del av mitt liv. Tack för det 😊!

Nu ska jag jobba lite med yogan innan det är dags att börja med middagen här hemma.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.