Mycket läsning och jobb med romanen

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Det är redan kväll igen, men jag har haft en bra dag (med några oproduktiva stunder där emellan, men det är okej :-)). Idag är första gången jag känner mig samlad och riktigt lugn på väldigt länge. Jag har inte varit någonstans – bara ute på min vanliga löprunda i morse (och på min hundpromenad på lunchen) och kunnat ägna hela dagen åt att jobba med skrivandet, skolan och yogan.

Idag har jag läst vidare i “Som en öppen bok” av Sara Molin. Jag har fortsatt att anteckna och observera hur hon byggt upp berättelsen samt andra intressanta aspekter av romanen. Man kan lära sig mycket av att läsa hur andra skriver och inspireras av det.

Jag har också läst “Damn Fine Story” av Chuck Wendig. Det är en teoribok om storytelling och jag har antecknat en hel del matnyttig infomration från den boken också.

Slutligen har jag fortsatt att arbeta med mitt eget romanmanus. Idag blev det mest fokus på sammanfattningen av handlingen. Nu har jag stora delar av det jag vill ta upp och förhoppningsvis kan det bli en bra bok. Det jag funderar lite kring är om jag kanske vill för mycket, men jag tror ändå att det kan funka. Vi får se. Mitt mål nu är ju bara att få ihop det första utkastet så fort som möjligt.

Nu på eftermiddagen har jag jobbat med yogan och som jag skrev igår försöker jag läsa teori när jag har lite mer tid. Jag vill lära mig mer om andning och för tillfället läser jag “The Oxygene Advantage” av Patrick McKeown. Det är en intressant bok och jag ser fram emot att jämföra hans teorier med Wim Hof och hans bok “The Wim Hof Method”. Sedan i våras gör jag Wim Hofs andningsövning (i prinicip) varje morgon. Du hittar den här.

Parallellt med “The Oxygene Advantage” läser jag två andra böcker “Förundran” av Maria Borelius och “Your Body Your Yoga” av Bernie Clark. Jag har som mål att läsa lite i de böckerna varje dag.

“Förundran” köpte jag för ett tag sedan och började läsa då, men la den åt sidan eftersom tiden inte räckte till. Jag är väldigt intresserad av hur olika faktorer påverkar vår hälsa och det är spännande att läsa Maria Borelius böcker. Jag ska faktiskt gå tillbaka till de tidigare, för jag har glömt en del av vad som stod där.

Nu ska jag fixa kvällsmat. Idag tänkte jag göra egen pesto och koka pasta till. Jag älskar peston vi gör här hemma i morteln. Det går inte att jämföra med den man köper på burk (tycker jag). Pasta är ju inte så nyttigt, men jag ska göra en morotssallad till och tänkte ha en smoothie till efterrätt.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.