Några dagars paus

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Jag är ledsen att jag inte skrivit på några dagar. Som jag berättade i början av förra veckan har jag inte riktigt haft samma energi som jag brukar. Det blev bättre i mitten av förra veckan, men under helgen var jag seg igen. Just nu funderar jag mycket, mest över framtiden och hur jag vill ha det och vad jag ska fokusera på. Min andra romantext är snart “färdig” för att skickas in till förlagen, men jag har ingen aning om hur det kommer att gå. Som jag ser det finns det fortfarande en del att jobba med i texten (det finns det nog i och för sig i alla texter), men jag kan inte fortsätta i all evighet. Jag måste våga ta steget. Det är nervöst för jag vet inte hur det kommer att gå, eftersom det är så många som skriver. Samtidigt vill jag inte ge upp. Jag är en sådan där envis jäkel som blir ännu mer enveten när det inte går som jag vill, så jag hänger kvar ett tag till.

När det gäller yogan – älskar jag att undervisa och att skapa nya sekvenser och meditationer. Det är verkligen jätteroligt, men ibland är det tufft att alltid jobba på eftermiddagar och kvällar när familjen är ledig och behöver mig som allra mest. Dessutom vet jag att jag måste hitta nya vägar att gå för min marknadsföring. Även inom yogan är konkurrensen stenhård. Det finns studios på en massa ställen och dessutom kan man yoga på gym. För att jag ska kunna fortsätta undervisa måste jag ha relativt fulla grupper. Det går inte att ha fyra till fem personer i varje grupp för mig. Det är helt enkelt inte ekonomiskt hållbart.

Alla tankar på hur jag ska gå vidare tar på mina energireserver och det allra lättaste hade förstås varit att gå tillbaka till mitt jobb som lärare (antingen på gymnasiet eller på universitetet), men jag älskar ju yogan och skrivandet och vill inte ge upp mina drömmar ännu. Jag hoppas kunna fylla de flesta av mina grupper med elever, för jag vill ju lära ut yoga och meditation till så många som möjligt. Dessutom fortsätter jag att skriva och läsa, så att jag blir en ännu bättre skribent. Det gäller bara att hålla motivationen och hoppet uppe och det är svårt ibland. Faktiskt det svåraste jag varit med om i livet när det gäller mitt jobb. Svårare än doktorandutbildningen och svårare än mitt jobb som lärare. Inte på ett intellektuellt plan utan när det gäller den mentala styrkan, men jag kämpar på 🙂 och jobbar så hårt jag kan för att vara så bra jag bara kan vara (så hoppas jag att det ger resultat).

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Den här fina bilden målade min fina 14-åriga dotter Isabella till mig i helgen 💕. Är så glad att hon gillar att måla. Något jag också gjorde mycket när jag var i hennes ålder.

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.