Nin

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Ja, så är det redan kväll igen. Jag sitter precis som igår i sängen och skriver. Tyvärr är det väldigt varmt på vår balkong. Det finns ingen markis och solen steker rätt in, så det går inte att sitta där, men det är inte så farligt att vara inne en stund. Vi har ju varit ute hela dagen.

I morse sprang jag samma runda som igår och i förrgår. När jag var inne i skogen såg jag plötsligt ett större kattdjur framför mig. Jag blev förstås förskräckt, men den gick in i skogen och jag såg det inte mer.Jag hade inte mina glasögon på mig, men jag är säker på att det inte var en katt eller hund. Det enda jag kan tänka mig att det var, var ett lodjur. Jag har försökt att läsa mig till om det finns lodjur här i Kroatien och det finns det, men de är väldigt ovanliga, speciellt i den här regionen. Konstigt… Jag är i alla fall glad att det inte var en björn jag såg :-).

Efter löpningen yogade jag vid poolen och fick jättemysigt sällskap av en hund som bor här i huset. Hon var jättekelig och ville ligga på mattan när jag yogade. Jag saknar helt klart Buster. En hund är ju som en familjemedlem, men jag är tacksam att mamma och pappa kan passa honom. Han hade inte trivts här i värmen. Vi hade definitivt inte kunnat ha med honom till stranden.

Idag åkte vi till ett samhälle en bit norrut som heter “Nin”. Vi badade vid en sandlagun. Det var fint, men vattnet var inte så vackert som det varit på andra ställen här i Kroatien. Det hade kanske att göra med att det var sand på stranden och sand på botten (och inte stenar, som det varit på de andra ställena vi varit).

På eftermiddagen åkte vi in till själva staden Nin och tittade oss omkring. Det var en väldigt mysig plats med många ruiner från romarriket. Tyvärr var det så varmt att vi inte kunde stanna särskilt länge. Som jag skrivit förut går det inte att promenera särskilt länge i hettan.

Imorgon är sista dagen här. Jag har helt kommit ifrån vilken dag och datum det är och trodde att det var två dagar kvar, men det är bara en. På måndag åker vi vidare norrut igen, men det blir roligt också.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och efter det ska jag fortsätta att läsa. Jag läste ut “Sista natten i Paris” i dag. Den var väldigt bra och mer i min stil jämfört med Carin Hjulströms böcker. Jag tycker det är intressant att läsa om andra världskriget trots att jag redan läst jättemycket om den tidsepoken. Nu läser jag “Den engelska flickan” av Katherine Webb. Jag har precis börjat med den, men den verkar också spännande. Det är också en historisk roman. Jag berättar mer när jag kommit in i boken.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.