Ny arbetsvecka

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Det är ny vecka och jag börjar mer och mer komma in i jobbet igen. Det känns okej idag, även om jag gärna hade varit vid vattnet nu, men jag är tacksam att jag har balkongen att sitta på. Jag kommer ihåg när vi bodde i vår studentlägenhet i Gårda, där hade vi ingen balkong och det kändes inte så kul. Ibland glömmer man att det kan vara värre och jämför bara med hur det skulle kunna vara bättre och det är dumt. Perspektiv är verkligen nästan allt i livet, är glaset halvfullt eller halvtomt😊?

Morgonen och förmiddagen gick åt till träningen. Det var lite rörigt igår kväll och jag kom inte i säng förrän vid halv tolv, så jag bestämde mig för att sova längre än vanligt. Det gjorde att hela mitt morgonprogram blev framflyttat. Visst hade jag kunnat springa på kvällen till exempel, men jag föredrar att träna på morgonen. Jag gillar att börja mornarna på ungefär samma sätt. Det är en rutin jag kommit in i sedan flera år tillbaka nu och jag vill inte bryta den.

Vid lunch var Philippa och jag i affären. Det är roligt nu på sommaren när barnen är hemma och följer med mig och handlar. Handlingen är inte min favoritsysselsättning, så jag gillar att ha sällskap.

Nu på eftermiddagen och kvällen har jag jobbat med skrivandet. Idag har jag läst ut ”Den lilla Bistron” och vad ska jag säga om den? Den väckte ganska starka känslor hos mig. Boken handlar om en sextioårig kvinna som aldrig riktigt levt och som vaknar upp ur sin dvala och finner sig själv. Det berörde även om vissa partier i boken kändes lite väl overkliga. Ett problem som jag upplevde var att berättelsen innehöll för många karaktärer och att de ibland var svåra att hålla isär. Språket tycker jag var poetiskt och vackert och jag vill bli bättre på att skriva på det sättet. Nu ska jag läsa ”100 mil” av Jojo Moyes. Hon är en av mina favoritförfattare, så det ska bli spännande. Det här är en av hennes tidigare böcker som jag inte läst förut.

Jag har också spånat vidare på idéer för nästa roman. En bild börjar utristalisera sig och jag känner att jag vill börja skriva, men jag vet att jag borde fundera lite mer kring strukturen innan jag sätter gång. Mitt problem är att jag gillar att skriva ganska detaljerat trots att jag inte har hela bilden klar för mig. Det är lite samma sak när jag målar (som jag tyvärr gör väldigt sällan numera). Jag gillar att pilla med detaljer, men en bok måste ju ha en början, en mitt och ett slut, så jag måste tvinga mig själv att fundera mer på det innan jag börjar skriva.

Snart ska jag sluta att jobba, men tiden innan dess ska jag svara på några mejl och fundera mer på andningsövningarna inför kommande termin. Jag ska också samla några nya positioner.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.