Nya böcker❤

576 1024 admin
  • 0

Hej! Det har varit en solig fredag här i Göteborg och skönt varmt. Härligt att våren äntligen är på väg. Det är viktigt att uppmärksamma alla ljuspunkter. Det har pratats så mycket om elände det här året sedan pandemin började att det ibland är svårt att känna sig riktigt glad (tycker i alla fall jag).

I morse hade jag mina elever som vanligt och efter det åkte jag till affären och handlade.

Efter lunch var jag trött. Det har varit en rätt så intensiv vecka och jag har sovit ganska dåligt, så det är nog därför som jag kände mit extra hängig. Jag var tvungen att vila en stund, men sedan blev det bättre.

På eftermiddagen fortsatte jag att läsa “Jägarinnan”. Den är väldigt spännande och jag gillar berättelsen, men jag kan inte säga att språket är så speciellt. Den är dock översatt och då är det annorlunda än när man läser på originalspråket (tycker i alla fall jag). Jag har också skrivit på boken och spelat in för vloggen.

Den här helgen och även de nästkommande veckorna kommer jag att ha en hel del rättningsarbete. Jag jobbar med skrivande med några av mina elever i tyska och de har lämnat in texter till mig som jag ska rätta och ge feedback på. Det är tidskrävande, men också roligt.

Idag hämtade jag också några nya böcker som jag beställt från Bokus. “Dear Universe” av Sarah Prout verkar likna boken “The Course in Miracles Experiment” av Pam Grout lite grann. Båda böckerna innehåller korta spirituella texter, som man kan läsa för att få inspiration, kraft och tröst. “The Power of Writing it Down” av skrivcoachen Allison Fallon handlar om hur man kan använda skrivandet för att förbättra sitt mående. Jag har skrivit dagbok sedan jag var i sjuårsåldern och dagboksskrivandet betyder otroligt mycket för mig. Utan min dagbok vet jag inte vad jag skulle göra :-). Den sista boken heter “Scripting the Life You Want” av Royce Christyn. Den handlar om hur man kan använda skrivandet för att uppnå saker i sitt liv. Den ska också bli rolig att läsa.

Nu ska jag avsluta arbetet här vid datorn och umgås med familjen.

Ha en fin kväll!

Kramar

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.