16jan15.jpg

Förutom att jag driver min egen  yogastudio, där jag undervisar barn, ungdomar och vuxna arbetar jag med att skriva.Våren 2018 gav jag ut två böcker. Den ena är en fackbok för elever och studenter. Den fokuserar på hur man, med hjälp av olika verktyg, kan förbättra sina studieresultat. Den andra är en roman på bland annat temat yoga. Ni kan läsa mer om mina projekt här .

I grunden har jag en gymnasielärarutbildning i engelska och tyska, men jag har också en filosofie doktorsexamen i tyska med inriktning mot tillämpad lingvistik/språkinlärning. Jag har arbetat som lärare i såväl grund- och gymnasieskolan och har också undervisat på universitetet vid humanistiska och utbildningsvetenskapliga fakulteterna.  Vid sidan av min passion för språk är jag sedan länge mycket intresserad av kost och träning och hur dessa faktorer påverkar vårt välmående.

Sedan min barndom har jag varit fysiskt aktiv. Jag dansade klassisk balett under hela uppväxten och min dröm var att bli dansare, men mitt liv tog andra vägar.

Som vuxen gick jag över till att träna mycket gruppträning (aerobic, step-up etc.). Detta ledde till en utbildning som gympaledare hos Lingförbundet, där jag jobbade under en period. På grund av mina studier och ett pressat schema kunde jag dock inte fortsätta, men är glad för de erfarenheter jag fick från den perioden i mitt liv.

Från att ha tränat mycket i grupp började jag löpträna i stället och detta blev ett sätt att hålla mig i form, men för ca. 18 år sedan började jag längta tillbaka till mina “dansrötter” eftersom löpträningen inte gav mig samma flexibilitet som dansen. Dessutom sökte jag efter en träningsform som kunde ge mig ett mentalt lugn och ett andligt djup. Detta gjorde att jag under en period i Melbourne, Australien började intressera mig för yoga. En nära vän där berättade om sin yogautövning och jag blev nyfiken. Sedan dess har jag regelbundet yogat och känner att den kompletterar min löpträning perfekt.

Min passion för yoga var orsaken till att jag bestämde mig för att börja utbilda mig till yogalärare. Jag avslutade en 200-timmars yogalärarkurs i Anusarainspirerad Hathayoga 2011 och mitt mål är att fortsätta att fördjupa mig inom denna yogaform och sedan hösten 2010 har jag undervisat yoga i Skår, Örgryte. Jag hoppas kunna sprida yogan till så många som möjligt, eftersom jag vet hur bra jag själv mår utav den.

En liten filmsnutt från min yogastudio!

24juni14

Jag inspireras mycket av Anusarayogan i min undervisning, men har också utvecklat min egen stil. För mig är det mycket viktigt att man känner sig bekväm och inte jämför sig med andra i sin yogautövning. Alla gör sitt bästa och utgår från sina egna förutsättningar. Jag har en liten yogastudio i mitt eget hem som är mysig och ombonad. Vi yogar i mjukt ljus med lugn musik i bakgrunden. Mina elever kommer till mig för att hitta lugnet kanske efter en lång dag på jobbet eller för att ta en paus från vardagen, men också för att skratta och ha roligt!

Varje yogalektion börjar med en liten introduktion till lektionens tema och fysiska fokus. Därefter fortsätter vi med en centrering/kort meditation. Det är viktigt för att gå ned i varv och förbereda kroppen för de fysiska övningarna. Efter detta är det dags för våra asana (ställningar). Vi jobbar med olika övningar. Ibland gör vi ett program där vi går igenom hela kroppen, men det kan också hända att vi fokuserar på en viss typ av asana (t.ex. höftöppnare). Varje gång återkommer dock temat under lektionen. Samtliga lektioner avslutas med savasana (avslappning).

Mina teman handlar mycket om att hitta lugnet i vardagen, att stärka sin självkänsla och att leva nu. Jag hämtar idéer från min egen (ganska hektiska) vardag och från de svårigheter och glädjeämnen som de flesta upplever. Jag läser mycket om psykologi och hälsa/friskvård både i bokform och i olika bloggar, vilket också inspirerar mig när jag formulerar teman för mina klasser.

Hjärtligt välkommen att yoga med mig!

WhatsApp chat