Onsdag och affirmationer

1024 1024 admin
  • 0

Hej! Hur mår du? Jag är glad för idag har jag inte ont i huvudet. Värken släppte igår eftermiddag innan yogaundervisningen började och det var jätteskönt. Klasserna gick bra, men det var ganska många borta. Tror att det är en del som är förkylda. Mina barn och Peter är det just nu också. Jag är bättre än förra veckan, men känner att lite fortfarande är kvar. Har i alla fall kunnat springa och yoga, så det är ingen fara.

Idag har jag haft en trög dag hittills och egentligen hade jag schemalagt bloggen senare, men eftersom jag inte kom igång med mitt andra arbete tänkte jag stuva om lite i min planering. Bättre att göra något än att sitta och stirra ut i luften och vara paralyserad. Jag tror det är min oro för mitt manus som spökar. Jag väntar ju på besked från förlagen och det är så nervöst. När jag har undervisning och deadlines med saker som måste göras är det lättare att släppa det, men när det är lite lugnare, som det är på onsdagar när jag inte har öppet yogastudion kommer tankarna på förlagen oftare…

När jag skrivit det här inlägget ska jag i alla fall försöka sätta mig med min outline och jobba med roman nummer tre. Jag har planerat att jag ska hålla på med det i den här och nästa vecka och sedan börja skriva. Mitt mål är att den tredje romanen ska skickas in till förlag i maj 2020. Det låter kanske som en lång tid, men jag vill låta manuset vila lite innan jag skickar in det och jag vet av erfarenhet (nu när jag skrivit lite) att det tar LÅNG tid att redigera också. Samtidigt tycker jag faktiskt att redigeringen är rolig. Det är kul att försöka förbättra och slipa till.

Idag hade jag också tänkt att sekvensen för barn-yogadagen ska vara färdig. Än så länge är vi ca. tio personer som kommer, men det hade varit kul att vara några fler. Anmäl dig gärna!

Dagens reflektion blir från boken “The Stress Solution” av Dr Rangan Chatterjee, som jag just nu läser. Det är en väldigt bra bok. Jag har även köpt (och läst) Chatterjees andra bok “The Four Pillar Plan”. I alla fall så lyssnade jag på “The Stress Solution” som ljudbok från Audible, men jag tyckte att det var så mycket intressant i den att jag även beställde den som vanlig bok. Hur som helst, i “The Stress Solution” ger Chatterjee tips på hur man kan ta tillbaka kontrollen i livet och må bättre. Han skriver om många saker man jan göra och något som jag fastnat för är affirmationer. Använder du dig av sådana? Jag har varit förtjust i affirmationer sedan jag läste “You can Heal Your Life” av Louise L. Hay. (Det är en av mina favoritböcker, som jag läste i en period i livet när jag verkligen behövde den.)

Affirmationer hänger ihop med den inre dialogen och handlar om att upprepa ett budskap till sig själv för att känna sig starkare och må bättre. Chatterjee (2018:36) skriver att den miljö vi utsätter vår hjärna för bestämmer hur stressade vi känner oss och att affirmationer är ett sätt att mata vår hjärna med positiv information. Han menar att om vi börjar vår dag med att säga positiva affirmationer kommer vi att öka förutsättningarna för att vi får en lugn och harmonisk dag. Det har till och med gjorts forskning på detta. Amerikanska soldater som blev skickade till krigsområden och använde sig av positiva affirmationer var mindre benägna att lida av post traumatiskt stress syndrom och depressioner.

Jag fortsätter att skriva om affirmationer imorgon, men tills dess kan det vara ett tips att fundera ut några affirmationer för dig själv. Vad skulle du må bra av att regelbundet säga till dig själv?

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.