Oro och stress

1024 1024 admin
  • 0

Hej, det är redan tisdag igen och en ny månad – november, min födelsedagsmånad. Den här hösten har gått väldigt fort. Det har jag skrivit förut, men så är det verkligen.

Igår började en ny yogavecka och jag är glad att jag än så länge kan fortsätta min verksamhet. Det är jobbigt mentalt att inte veta vad som kommer att hända framöver, men nu tar jag bara en dag i taget och är så försiktig jag bara kan.

På sistone har jag känt mig lite ledsen över hela situationen. För det mesta är jag en positiv och hoppfull person. Visst oroar jag mig, men jag brukar ändå kunna hantera min oro på ett eller annat sätt. Jag är otroligt glad för yogan, avslappningen och meditationen som är ovärderliga verktyg för mig när jag känner mig stressad och ansträngd, men den senaste tiden har de inte riktigt hjälpt. Främst tror jag att det beror på att det är så mycket som händer i mitt liv som jag inte kan styra. Det är svårt att se personer som man står nära må dåligt och inte veta vad man ska göra för att hjälpa och jag är inte van vid att känna mig maktlös. Samtidigt vet jag att det enda jag kan göra i de situationerna är att försöka hantera min reaktion på det som händer – att vara lugn och ändå tro att allt kommer att ordna sig.

Ja, livet är verkligen upp och ner och vissa perioder är mer kämpiga än andra. Det är bara att acceptera. Något som brukar hjälpa mig i tuffa perioder är att skriva dagbok. Jag gör det i princip varje dag – ibland mer och ibland mindre. Det är skönt att skriva av sig om något känns svårt. Man skapar en distans till det som händer (precis som i meditationen) och det blir lättare att se lösningar. Prova gärna om du inte redan skriver dagbok!

Nu måste jag gå vidare med mitt arbete.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.