På stranden

768 1024 admin
  • 0

Hej! Hoppas att din midsommardag har varit bra! Vi har haft en väldigt lugn dag i byn här i Levanto.

I morse sprang jag som vanligt. Jag trodde att det skulle vara svårt att hitta en runda på tio kilometer, men det gick lättare än förväntat. Det visade sig att det fanns en gång- och cykelväg utmed havet hela vägen förbi två andra byar. Saken var bara att den här lilla vägen gick igenom flera jättelånga tunnlar, vilket kändes lite läskigt eftersom jag sprang tidigt på morgonen, när det var få människor i rörelse. Det gick i alla fall bra och jag tar nog samma runda imorgon. Det var väldigt vackert utmed vägen, inte i tunnlarna förstås, men när man väl kom ur dem :-).

Eftersom det är söndag idag ville vi komma till stranden i tid, så vi åt en snabb frukost och lämnade sedan lägenheten. Jag yogade på stranden. Även om det var tidigt på morgonen var det redan väldigt varmt och därför tyvärr inte så behagligt, men det var som alltid ändå skönt efteråt.

På stranden läste jag ut “Sicilia Amore” av Disa Åberg. Det passade bra att läsa den här i Italien och nu är jag sugen på att åka till Sicilien. Författaren beskrev miljöerna på ett fint sätt tycker jag. Det kändes verkligen som om jag befann mig på Sicilien när jag läste och det märktes att författaren bott där. Det som var sorgligt var att när jag googlade Disa Åberg nu när jag kom hem från stranden såg jag att hon precis gått bort. Precis idag fanns det ett minnesord över henne i Svenska dagbladet. Verkligen tråkigt…

Nu måste jag läsa min egen text och redigera den, men parallellt ska jag börja på Annika Estassys “Gröna fingrar sökes”. Jag har inte läst något av henne förut, så det ska bli spännande att se vad jag tycker om boken.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Älskar att läsa på stranden!
På min löprunda i morse

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.