Planering och läsning

1024 683 admin
  • 0

Hej, den andra dagen på året har varit lite långsam och oproduktiv, men det är väl helt okej. Kanske är det det jag behöver just nu?

Jag kom i alla fall upp i vanlig tid idag (till skillnad från igår när dagen blev ganska konstig eftersom vi gick och la oss så sent på natten mellan nyårsafton och nyårsdagen). Hur som helst, så var det skönt att springa som vanligt. Det var ganska tomt på gatorna imorse med. Många är ju lediga och lägger nog sin löpträning lite senare på dagen. I morse gjorde jag en ny spellista på Spotify med motivation, som jag kommer att springa till ett tag framöver. Jag känner att jag behöver det. Att lyssna på motiverande korta “tal” eller “föredrag” (speeches) ger mig kraft. Jag vet att många menar att sådana tal är meningslösa eftersom de bara ger en bra känsla och sedan inte leder någon vart, men för mig är det inte så. När jag kommer i en positiv stämning är chansen mycket större att jag verkligen tar mig för något bra och stärkande för mig själv och min omgivning, så jag fortsätter att lyssna på t.ex. Tony Robbins och andra motivationsgurus (men alla får naturligtvis göra som de vill :-)).

På förmiddagen efter träning och frukost, så fortsatte jag med min planering för 2021 och för januari och nu är jag färdig. Jag hade tänkt att göra en “mood board” (som jag läste om i Maria Borelius bok “Förundran”), men jag hann inte det, så jag får göra det imorgon istället.

Jag har också planerat yogan lite grann. Det är svårt att veta vad som kommer att gälla, men jag planerar fortfarande att starta i v.3, men det kan hända att jag måste skjuta upp kurserna någon vecka. Vi får se hur det går.

Nu på eftermiddagen har jag läst “Bokskåpets hemlighet” av Frida Skybäck. Jag har bara hunnit några tiotal sidor ännu, så jag kan inte säga mycket om boken, men den verkar trevlig.

Jag har också läst mer i “Total Meditation” och tycker om den än så länge. Det är spännande att läsa om meditation och jag fascineras mer och mer av hur man genom andning och koncentration kan sänka stressen i kroppen och skapa jämnvikt och optimal hälsa/återhämtning. Jag tror verkligen på kroppens egen kraft att återhämta sig / läka och önskar att det fokuserades mer på det i samhället. Förhoppningsvis blir det mer så i framtiden.

Nu ska jag vara med familjen en liten stund.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Min läsning idag

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.