Silva Method

485 1024 admin
  • 0

Hej!

Det är lördag och jag känner mig mycket piggare än igår. Jag sov bättre i natt och det var så skönt att vakna på morgonen och veta att jag inte behövde cykla iväg till skolan och att jag kunde gå upp i lugn och ro och göra min träning. Man behöver helt klart lediga dagar hemma :-).

Det var skönt att springa i morse, kallare och torrare än det varit tidigare i veckan. Jag tog med mig Buster för Peter ville springa i skogen lite snabbare och jag hade inte lust med det. Det var mysigt att ha sällskap. Den här veckan har jag sprungit ett par gånger utan Buster för när jag ska till skolan på morgonen blir jag lite stressad av att springa med honom. Han stannar ju alltid några gånger och det gör att det naturligtvis tar längre tid än när jag springer själv.

Efter träningen städade vi huset som vanligt. Det har blivit en rutin och känns helt okej. När vi hjälps åt tar det bara ca. 2, 5 timmar och det är inte så farligt. Ofta när jag städar lyssnar jag på en ljudbok. Idag laddade jag ner en bok som handlar om “The Silva Method”. Boken beskriver en avslappningsmetod som kan hjälpa med det mesta. Jag har ju doktorerat och läst länge på universitetet och är alltid skeptisk, men samtidigt öppen för olika alternativa metoder. Jag är därför inte rädd att prova nya verktyg när det gäller välbefinnandet (speciellt när det inte kostar mycket). Jag skulle egentligen vilja gå en kurs i den här metoden och såg en på “Mind Valleys” hemsida, men den är dyr och just nu kan jag inte unna mig den. I framtiden kan det dock hända att jag gör det. Ett mål jag har är att testa nya metoder och tekniker för att förbättra mitt välbefinnande. Speciellt eftersom jag märker att både pandemin och den fas jag är i just nu i livet varit lite tuff när det gäller påverkan på mitt humör och det mentala. Jag återkommer när jag läst och lärt mig mer.

Nu på eftermiddagen har jag jobbat en stund med boken, men också planerat en lektion och lagat middag, så nu är det dags att ta det lugnt en stund. Peter och jag ska titta på något på tv tillsammans med Philippa. Josefina är hos en kompis och Isabella ska ha en kompis här så de är upptagna.

Ha en fin kväll!

Kram

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.