Sista dagen i Levanto

1024 1024 admin
  • 0

Hejsan! Nu är klockan drygt halv nio och vi har precis kommit hem efter att ha köpt varsin glass och strosat runt i stan en stund. Det är så varmt – säkert trettio grader fortfarande och helt vindstilla.

Det känns tråkigt att lämna Levanto imorgon. Det har varit en väldigt fin vecka här. Stan är verkligen jättemysig och det har varit speciellt att bo så centralt, men samtidigt hoppas jag nästan att nästa ställe vi ska till är lite lugnare (vid Lago Maggiore). Igår kväll var det full fart och jättehög musik ända fram till efter tolv. Dessutom var det väldigt varmt, så jag sov inte så gott (och har inte gjort det de övriga nätterna heller).

I dag har vi bara varit här i stan. I morse sprang jag som vanligt, tog mitt morgondopp med familjen och sedan efter frukosten gick vi till stranden. Jag har badat mycket och läst i skuggan. Nu har jag hunnit en bra bit in i “Atonment” och tycker att boken är spännande och bra. Första delen var väldigt långsam, men med många fina miljöbeskrivningar. Jag märker nu att det är skillnad på när jag läser på engelska och svenska. Jag uppfattar inte nyanserna lika bra på engelska som på svenska. Det gör för det mesta inte så mycket, men det är klart att behållningen när man läser inte riktigt blir likadan. Samtidigt kommer jag aldrig att sluta att läsa på engelska (eller tyska). Det är viktigt för mig att upprätthålla min språkfärdighet och då får jag stå ut med att läsupplevelsen kanske inte är precis likadan som på svenska.

Nu ska jag fortsätta jobba på min bok. I eftermiddags hade jag några ganska produktiva timmar, så nu ska jag bara avsluta det jag påbörjade och låta texten vila till imorgon.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.