Ta en sak i taget

780 1024 admin
  • 0

Hej! Jag vill först börja med att ursäkta att jag varit borta från bloggen ganska många dagar. Sedan i fredags (när jag hade min sista yogalektion innan juluppehållet) har det varit så mycket att göra att jag fått prioritera bort bloggskrivandet, men nu känner jag äntligen som om jag börjar komma i fas igen.

Helgen var väldigt trevlig med en massa aktiviteter. I fredags kväll var Peter och jag på Stadsteatern och såg “Vem är Schmitz?”. Det är en pjäs skriven av en schweizare (Lukas Bärfuss) och därför bjöd ambassaden och ambassadören oss i schweiziska klubben. Efteråt var det mingel med skådespelarna, regissören och andra inbjudna. Det var väldigt kul att vara på teater igen (även om just den här pjäsen var lite för absurd för att jag skulle ge den högsta betyg).

I lördags var vi på schweiziska klubbens årliga julfest. Det var en trevlig tillställning och jättekul att vi kunde gå hela familjen. Det har varit en tradition sedan barnen var små och vi försöker att gå varje år.

På söndagen var det inskrivning för Isabella i Annedals församling för konfirmationslägret till sommaren. Det var också trevligt. Prästen som hon ska ha på lägret verkar snäll och bra, så jag tror säkert att hon kommer att trivas. Det blir dock en prövning för oss föräldrar som kommer att vara ensamma utan henne i nästan tre veckor i sommar…

Igår försökte jag komma i kapp med jobbet som jag missat eftersom det varit så många aktiviteter under helgen. Jag tog också ett beslut angående våren som inte var så lätt. Nu har jag i alla fall bestämt mig och det känns skönt. Alldeles för ofta i mitt liv velar jag fram och tillbaka, vilket inte alls är bra.

Nu ska jag alldeles strax åka med Philippa till hennes balettavslutning. Igår var jag på Josefinas och imorgon är det Isabellas tur. Det är väldigt roligt att se hur barnen har utvecklats och varje gång jag är och hälsar på på balettskolan känner jag mig supersugen på att börja dansa igen, men just nu hinner jag bara inte. Det får bli ett projekt för framtiden.

Dagens tips är att ta en sak i taget och att hela tiden tiden berömma sig själv när man gjort något. Det låter kanske barnsligt, men så här i jultider är det så lätt att bli stressad. Om du är som jag, så har du en massa saker på din lista som ska göras och då är det lätt att det blir kaos i huvudet. Min strategi är att hålla mig lugn med djupa andetag och att hela tiden prata positivt till mig själv. Det är annars så lätt att den negativa dialogen tar över. Lycka till!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.