Tankar om jobb

1024 1024 admin
  • 0

Hej, hej! Jag sitter här vid skrivbordet och är trött. Det har varit en ganska produktiv söndag, men det känns lite tråkigt att jag tillbringat nästan hela dagen framför datorn. Dagarna går in i varandra nu för tiden. Det var i alla fall tur att vi kom i väg till Tjörn och Stenungsund i torsdags och fredags.

När man har en egen verksamhet som jag har är det så lätt att fastna med jobbet om man inte har några konkreta planer. Jag tycker förstås att det är roligt att hålla på med yogan och skrivandet, men ibland glömmer jag att det inte är BARA det som livet består av.

Nu när barnen är lite större är de ganska ofta för sig själva och det gör att jag har mer tid att disponera, vilket är positivt, men samtidigt kan jag lätt hamna i något slags nervöst tillstånd, där jag inte kan sitta still när jag är ledig för att jag hela tiden tänker på mitt företag. Det är som om tankarna på hur jag ska ta mig vidare (och överleva den konkurrens som finns överallt) alltid snurrar i huvudet.

Problemet är att det alltid finns något jag skulle kunna göra (så är det ju för de flesta som jobbar) och det får jag acceptera, men det jag måste bli bättre på är att stänga av och vara nöjd med det jag gör. Jag måste lära mig att ha ett fack i huvudet, där jag kan stoppa in jobbet och sedan stänga det facket när min arbetsdag är slut. Dessutom måste jag bli bättre på att vara nöjd med det jag gör…

Kanske känner du igen dig i min situation? Jag tror att många känner likadant och att det i vissa fall kan leda till utbrändhet. Det handlar inte alltid om att man är superstressad. Det kan lika väl handla om att man inte har mycket att göra och är rädd att ens företag inte ska leva vidare och att de tankarna ständigt gör sig påminda inom en.

För att varva ner innan kvällen ska jag snart sluta jobba framför datorn och istället göra saker här hemma som behöver förberedas inför imorgon (och försöka låsa in jobbet i facket inne i huvudet🙂).

Innan jag slutar – Jag har skrivit ett nytt nyhetsbrev som du kan läsa här . Och imorgon är det uteyoga i trädgården igen. Den här gången kl. 17.30-18.30. Hjärtligt välkommen!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.