Visualiseringar för att behålla motivationen

576 1024 admin
  • 0

Hej! Hur har du det? Hoppas det har varit en bra dag. Jag har varit okoncentrerad idag och ett tag var jag rejält irriterad för jag var jätteofokuserad och det enda jag tänkte på var mitt inskickade manus, vilket resulterade i att jag kollade mina mejl alldeles för ofta. Till slut tog jag mig i kragen och nu på eftermiddagen har jag jobbat med målinriktat.

Jag presterar helt klart bättre när jag är under lagom press. Egentligen har jag mycket att göra den här veckan (men det hjälpte inte den här gången). Jag ska fortsätta att skriva på roman 3, måste skriva på manus för motivationsboken, måste spela in sekvensen för benen och måste göra sekvenserna för nästa vecka. Fullt upp alltså, men ändå var det som om något gjorde att jag inte kunde fokusera idag. Jag brukar kunna följa mina scheman som jag gör för mig själv, men idag blev det inte så. Nu är det bara att ta nya tag och acceptera att det blev en dålig jobbdag.

Igår skrev jag ju om mindset och det passar bra idag också. Det är otroligt viktigt att uppmärksamma sig själv hur man reagerar på det som händer i ens liv. Att jobba som jag gör – med långa perioder av väntan och förberedelser för projekt som jag inte ens vet kommer att gå i lås är otroligt ansträngande mentalt. Det innebär att jag (tyvärr) ibland tappar fokus och naturligtvis också ifrågasätter min verksamhet… Suck… Men jag är glad att jag är medveten om de strategier man kan använda sig av för att hålla uppe motivationen.

Något som jag försöker göra varje dag är att visualisera mina mål. Jag gör det i samband med att jag mediterar. Det finns jättemycket att skriva om visualiseringsövningar och jag kommer att ta upp en del information i min nya motivationsbok, men kortfattat handlar det om att se det man vill uppnå framför sig med så många positiva känslor som möjligt. Det är också viktigt att se stegen framför sig som man behöver ta för att nå sitt mål.

Har du provat att visualisera dina mål? Det kan helt klart vara värt att testa. Imorgon ska jag skriva lite mer i detalj hur du kan gå till väga.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

P.S. Buster är piggare. Han har ätit och druckit mer idag och jag hoppas att det går åt rätt håll med hans mage nu :-)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.