Vridningar och att släppa det vi inte behöver

1024 683 admin
  • 0

Hej! Hur har din vecka börjat? Jag är ganska nöjd med min dag. Buster är frisk nu och det känns jättebra, men han fick inte följa med på min löprunda i alla fall. Tror att han fortfarande behöver vila, men på onsdag får han springa med mig igen.

Idag gjorde jag en lång yogasekvens. Vanligtvis yogar jag trettio minuter varje morgon, men idag ville jag testa några positioner som jag ska ha i elevernas sekvenser och därför blev det en längre stund yoga i morse. Det var jätteskönt för jag fokuserade på höfterna och jag älskar många av de positionerna.

På förmiddagen skrev jag på min motivationsbok. Jag är lite efter i min planering, men det går i alla fall framåt och om jag kämpar på, så borde jag ha färdigt ett första utkast den 16 december som jag planerat.

Efter lunch fokuserade jag på skrivandet. Jag började läsa en ny bok: “Längtansresan” av Emelie Ljungberg, som jag skrev om igår. Det ska bli intressant att läsa om Emelies erfarenheter och jag tycker hon har lyckats väl med att fånga mig som läsare nästan direkt.

Arbetet med den tredje romanen går långsamt framåt. Det blev inte många ord skrivna idag, men jag gjorde i alla fall någonting och fick dessutom några nya idéer.

Det sista jag gjorde idag var att gå igenom min ekonomi och spåna nya idéer för evenemang. Jag har funderat länge på att ha en paryogaklass med vuxna och nu tog jag tag i saken. Fredagen den 29 november kl. 17.30-18.30 kommer vi att yoga tillsammans i par och förhoppningsvis blir det en trevlig stund, då vi kan skratta och ha kul :-)! Du kan anmäla dig via mejl här.

Innan jag slutar ska jag nämna dagens reflektion! De kommande två veckornas tema är ” Släpp det du inte behöver!

Det kan vara lätt att gå omkring och älta sådant som har hänt förut, men som vi inte kan göra något åt. Det kan fastna inom oss och bli som ett mantra som vi upprepar och upprepar inom oss. Ibland kan vi nästan bli beroende av det och vi glömmer hur det förstör för oss. I vridningarna idag, så kommer jag be mina elever att fokusera på det som de skulle vilja släppa. Kanske något de går omkring och tänker på mycket, men som egentligen inte är till hjälp för dem. Känner du igen dig i det här? Jag gör det, men tänker dagligen på att försöka undvika att älta och att släppa saker som triggar mig så fort jag kan. En sak jag har bestämt mig för att göra är att säga till mig själv på morgonen – “Det här är en ny dag med nya möjligheter. Det som hände igår hände igår och nu går jag vidare.” Har du några strategier du använder?

Nu är det dags för mig att göra i ordning mig för yogan. Ser fram emot två trevliga yogalektioner. Hoppas att vi ses!

Namaste och kramar,

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.