Wim Hof och meditation

1024 683 admin
  • 0

Hej, klockan är strax efter fem och jag kom hem från skolan för en stund sedan. Det har varit en bra dag. Igår var jag på ganska dåligt humör och vaknade tyvärr på fel sida imorse. Jag gick ut och sprang som vanligt och de negativa tankarna fortsatte att komma i en ganska strid ström. Först blev jag frustrerad, men sedan tänkte jag varför inte använda löpningen som meditation? Jag fortsatte att springa, märkte varje tanke när den kom upp, men lät den vara. Jag gjorde som jag sagt på yogan 100 gånger säkert – föreställ dig dina tankar som moln på himlen och låt den passera. Det gjorde otrolig skillnad. Jag gick från att ha varit på riktigt risigt humör till att faktiskt känna mig ganska glad.

På morgonen efter löpningen hann jag göra min yoga, men sedan hade jag lektion på distans. När den var färdig jobbade jag med förberedelserna för den lektion jag ska ha på fredag, så det blev inget gjort för varken yogan eller skrivandet. Efter lunch hade jag dock tid att skriva ett par sidor och det är jag nöjd med.

Nu ska jag snart äta kvällsmat med familjen och sedan ska jag träffa en kompis och gå en promenad. Det ska bli jättetrevligt. Jag känner mig helt utsvulten på sociala kontakter. Det är så tråkigt att inte kunna träffas spontant på en lunch eller fika. Ibland står mig verkligen hela situationen upp i halsen.

Ha en fin kväll!

Namaste och kramar,

Johanna

P.S. Idag hann jag också läsa ut “The Wim Hof Method”. En bok jag måste gå tillbaka till och läsa igen. Är fascinerad av Wim, tokig och galen som han verkar vara, men också klok och intressant. Boken är ibland lite rörig och upprepande men det ligger mycket i det han skriver och jag är såld. Som jag skrivit här förut så gör jag hans andningsövning och duschar iskallt varje morgon.Oavsett om det hjälper mig att stärka immunförsvaret eller inte, så gör det mig i alla fall pigg efteråt!

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.