Yoga nidra

1024 683 admin
  • 0

Hej, Det är sol idag igen, men jag har ändå bestämt mig för att vara inne på yogan. Enligt prognosen ska det bli molnigt senare. Det är svårt att veta om det verkligen blir så, men jag vill inte att det ska bli kyligt för deltagarna. Eventuellt ändrar jag mig i sista minuten. Vi får se.

Det var väldigt roligt att komma igång med kurserna igår. Vi var ute på båda passen och det var bara en deltagare borta. Jag är så glad och tacksam att kunna vara igång igen.

Tyvärr sov jag lite dåligt i natt. Jag har en känslig mage just nu och det påverkar min sömn. När jag låg i sängen och inte kunde sova bestämde jag mig för att vara extra noggrann med maten den kommande månaden. Jag ska framför allt fokusera på att lämna ett ganska långt tidsspann när jag inte äter (målet är 16 timmar, men det kommer inte alltid att bli så), tugga maten bättre (jag har i hela mitt liv haft en tendens att äta snabbt och svälja ddt mesta helt😊), dricka mer vatten och att undvika socker, vete och mjölk (i så stor utsträckning det går – jag tänker inte ta bort de här livsmedlen helt). Dessutom vill jag äta ännu mer grönsaker. Något annat som jag just nu fokuserar på är att göra en sak i taget så mycket det går. Jag är en ivrig och nyfiken person och har en tendens att hoppa lite från den ena saken till den andra och jag märker hur det stressar mig (och gör mig ineffektiv). En sista sak som jag vill lägga till i min rutin är yoga nidra (yogisk sömn – en sorts avslappnings meditation), som jag vill göra ca. 30 minuter om dagen.

Jag gjorde mitt första “pass” yoga nidra nu i eftermiddag och det var underbart skönt. Jag kände mig utvilad och lugn efteråt och nu är jag redo att undervisa om en dryg timme. Eftersom mina dagar är relativt långa – Jag går upp klockan halv sex och tränar och jobbar fram till sju eller åtta, så behöver jag en paus på eftermiddagen. Om jag börjar jobba i skolan senare den här terminen vet jag att det inte alltid kommer att vara möjligt, men jag ska ha det som mål så ofta jag kan.

Nu ska jag snart göra i ordning mig kvällsmat. Jag har bestämt mig att äta mitt sista mål mat runt 17.30 på tisdagar när jag undervisar fram till 20.15, eftersom jag inte vill äta middag för sent för magen.

Ha en fin eftermiddag!

Kram

Johanna

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.