Förutom att jag driver min egen  yogastudio, där jag undervisar barn, ungdomar och vuxna arbetar jag med att skriva.Våren 2018 gav jag ut två böcker. Den ena är en fackbok för elever och studenter. Den fokuserar på hur man, med hjälp av olika verktyg, kan förbättra sina studieresultat. Den andra är en roman på bland annat temat yoga. Ni kan läsa mer om mina projekt här .

I grunden är jag gymnasielärare i engelska och tyska, men jag har också en filosofie doktorsexamen i tyska med inriktning mot tillämpad lingvistik/språkinlärning. Jag har arbetat som lärare i såväl grund- och gymnasieskolan och har också undervisat på universitetet vid humanistiska och utbildningsvetenskapliga fakulteterna. Vid sidan av min passion för språk är jag sedan länge mycket intresserad av kost och träning och hur man med hjälp av dessa faktorer kan påverka välmåendet.

Sedan min barndom har jag varit fysiskt aktiv. Jag dansade klassisk balett under hela uppväxten och min dröm var att bli dansare, men mitt liv tog andra vägar.

Som vuxen gick jag över till att träna mycket gruppträning (aerobic, step-up etc.). Detta ledde till en utbildning som gympaledare hos Lingförbundet, där jag jobbade under en tid. På grund av mina studier och ett pressat schema kunde jag dock inte fortsätta, men är glad för de erfarenheter jag fick från den perioden i mitt liv.

Från att ha tränat mycket i grupp började jag löpträna i stället och detta blev ett sätt att hålla mig i form, men år 2000 började jag längta tillbaka till mina “dansrötter”. Dessutom sökte jag efter en träningsform som kunde ge mig ett mentalt lugn och ett andligt djup. Detta gjorde att jag, under en period i Melbourne i Australien, började intressera mig för yoga. En nära vän där berättade om sin yogautövning och jag blev nyfiken. Sedan dess har jag yogat regelbundet och känner att yogan kompletterar min löpträning perfekt.

Min passion för yoga var orsaken till att jag bestämde mig för att utbilda mig till yogalärare. Jag avslutade en 200-timmars yogalärarkurs i Anusarainspirerad Hathayoga för läraren Anja Bergh år 2011.

Sedan hösten 2010 har jag undervisat yoga i Skår, Örgryte, men också på skolor för elever (t.ex. Montessoriskolan Casa, Mikael Elias teoretiska gymnasium (nu Klara teoretiska gymnasium) och Victoriaskolan) och på företag (t.ex. Qmatic och Kunskapsgymnasiet).

Inspiration och nya kunskaper hämtar jag från en rad yogalärare (bl.a. Elena Brower, Kino MacGregor, Kerri Verna, Jason Crandell, Kathryn Budig, Amy Ippoliti och Marc Holzman m.fl) och älskar att lära mig nya sätt att utföra och undervisa yoga och meditation.

Jag har också en youtube-kanal, där många av mina sekvenser och meditationer finns samlade. Titta gärna in på min kanal och prenumerera!

En liten filmsnutt från min yogastudio!

Jag inspireras av Anusarayoga och Vinyasa flow i min undervisning, men har under åren utvecklat min egen stil. För mig är det mycket viktigt att man känner sig bekväm och inte jämför sig med andra i sin yogautövning. Alla gör sitt bästa och utgår från sina egna förutsättningar. Jag har en liten yogastudio, som är mysig och ombonad. Vi yogar i mjukt ljus med lugn musik i bakgrunden. Mina elever kommer till mig för att hämta energi eller för att ta en paus från vardagen, men också för att skratta och ha roligt!

Varje yogalektion börjar med en introduktion till lektionens tema och fysiska fokus. Därefter fortsätter vi med en centrering/kort meditation. Det är viktigt att gå ned i varv och förbereda kroppen för de fysiska övningarna. Efter detta är det dags för våra asanas (positioner). Både styrka och smidighet står i fokus. Ibland gör vi en sekvens där vi går igenom hela kroppen, men det kan också hända att vi koncentrerar oss på en viss typ av positioner (t.ex. höftöppnare). Samtliga lektioner avslutas med savasana (avslappning).

Mina teman handlar om livet, att stärka sin självkänsla och att leva nu. Jag hämtar idéer från min egen (ganska hektiska) vardag och från de svårigheter och glädjeämnen som de flesta upplever. Jag läser mycket psykologi och hälsa/friskvård både i bokform och i olika bloggar, vilket också inspirerar mig när jag formulerar teman för mina klasser.

Hjärtligt välkommen att yoga med mig!