Fortfarande grått i Göteborg och 40%-regeln

498 1024 admin
  • 0

Hej! Hur är det? Har din vecka börjat bra? Klockan är ett här i Göteborg och det är grått ute. Jag läste i tidningen idag att Göteborg haft ovanligt lite sol i november, så det är alltså inte så konstigt att många pratar om hur mörkt det har varit (och är). Ja, ja det är ju inget att göra åt. Vädret kan man ju inte ändra på. Det är bara att acceptera.

Jag har jobbat med mitt motivationsprojekt på förmiddagen och spånat på nya idéer. Tyvärr har jag dock inte kommit vidare som jag planerat med min uppföljare till “Alla kan lyckas med sina studier”. Det är som om jag drabbats av skrivkramp. Både när det gäller faktaboken och romanen. Samtidigt vet jag att det inte är särskilt intelligent att skylla på skrivkramp. En RIKTIG författare sätter sig ner och skriver – PUNKT. Det handlar helt enkelt om mindset. Kanske blir inte det man skriver särskilt bra, men det är bara genom att skriva regelbundet som man förbättras och hittar sin egen röst och stil. Jag får ta fasta på det och tvinga mig själv att skriva nu i eftermiddag :-). Förhoppningsvis hjälper en kopp kaffe också till.

Ikväll kör vi samma yogasekvens som förra veckan. Vi fortsätter att fokusera på vridningar och på höfterna. Det var lite bökigt när grupperna var stora att sitta mot väggen, men jag hoppas att det ska funka idag med. Det kan hända att jag struntar i väggen om det är en full grupp. Man kan göra positionerna utan vägg också.

Veckans meditation har inspirerats av Dr Andrew Weil. Vi kommer först att göra en andningsövning som kallas för 4-7-8. Man andas in genom näsan på 4, håller andan på 7 och andas ut genom munnen på 8. Vi kommer att göra fyra cykler/rundor och sedan meditera en stund. Du kan lyssna på Andrew Weil som pratar om övningen här. Weil menar att andningsövningen är bra att göra om man inte kan somna t.ex., men säger också att det är viktigt att träna minst två gånger (högst fyra gånger) om dagen för att den ska ge effekt. Jag ska testa och se vad som händer!

Dagens reflektion kommer från en ljudbok som jag lyssnar på. Den heter “I Heart My Life” och är skriven av Emily Williams. Hon är en coach som framför allt jobbar med kvinnor. I boken berättar hon mycket om hur man kan gå till väga för att förbättra sin livssituation och nå sina mål. I morse när jag lyssnade fick jag lära mig om “40%-regeln“, dvs. att när man är redo att ge upp har man bara använt 40% av sin potential. Detta är en instinkt vi har för att skydda oss, så att vi inte hamnar i obekväma situationer, men den får oss inte att prestera vårt bästa. Nu propagerar jag inte för att pressa sig själv till det allra yttersta hela tiden. Det tror jag definitivt inte är sunt, men när jag ser på mig själv, så märker jag att jag nog skulle behöva pusha lite till i vissa situationer, så jag ska ta med mig det, framför allt i skrivandet :-)!

Nu måste jag fortsätta att jobba. Ha en jättefin eftermiddag och kväll!

Namaste och kramar

Johanna

Buster på vår löprunda i morse💕

Liknande inlägg

Leave a Reply

Your email address will not be published.