En trevlig, men något ineffektiv dag 😊

768 1024 admin
  • 0

Idag har jag min lediga dag från undervisningen och ofta är det på de dagarna som jag har svårare att koncentrera mig. Jag tror det har att göra med att jag inte har några speciella tider att passa. Då blir det lätt att jag inte är lika effektiv som jag är på de dagarna som jag har mindre tid på. Lite intressant…

Jag har i alla fall skickat ut mitt nyhetsbrev för maj och det känns bra. Om du inte prenumererar på det kan du läsa det här. Det är roligt att skriva nyhetsbreven och jag hoppas att i alla fall några tycker att det är roligt att läsa dem också :-).

På förmiddagen spelade jag även in den nya meditationen. Den här gången gjorde jag det här uppe i lägenheten med Buster som sällskap. Du kan titta på den här.

Att lyssna inåt är viktigt, men det är också viktigt att inte identifiera sig med det man hör. Tankarna är ju inte den man är. Jag tror att den insikten kan hjälpa en väldigt mycket. Ofta tror man ju att man är det man tänker. Om en negativ tanke dyker upp är det lätt att reagera på den och det i sin tur producerar fler negativa tankar, som leder till negativa känslor och så vidare. Man måste bryta den processen på något sätt och det kan man göra genom att man blir medveten om vad som händer inom en – att lyssna inåt helt enkelt.

Jag läser en väldigt bra bok nu, som heter “Fearless Writing: How to Create Boldly and Write with Confidence” av William Kenower. Den handlar om skrivande som du säkert förstår, men råden författaren ger kan också appliceras på andra områden i livet. Kenower skriver till exempel om hur viktigt det är att förstå att väldigt mycket i livet handlar om vilken berättelse man berättar för sig själv – egentligen vilket perspektiv man väljer att se livet ur. Allt kan ju ses på olika sätt. Det klassiska exemplet är om glaset är halvfullt eller halvtomt. Lite uttjatat kanske, men det ligger mycket i det och jag känner att jag behöver påminnas av det med jämna mellanrum.

Nu måste jag göra lite saker här hemma. Hoppas att du får en fin onsdag och att vi kanske ses på yogan imorgon!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.