En trevlig, men nĂ„got ineffektiv dag 😊

768 1024 admin
  • 0

Idag har jag min lediga dag frĂ„n undervisningen och ofta Ă€r det pĂ„ de dagarna som jag har svĂ„rare att koncentrera mig. Jag tror det har att göra med att jag inte har nĂ„gra speciella tider att passa. DĂ„ blir det lĂ€tt att jag inte Ă€r lika effektiv som jag Ă€r pĂ„ de dagarna som jag har mindre tid pĂ„. Lite intressant…

Jag har i alla fall skickat ut mitt nyhetsbrev för maj och det kÀnns bra. Om du inte prenumererar pÄ det kan du lÀsa det hÀr. Det Àr roligt att skriva nyhetsbreven och jag hoppas att i alla fall nÄgra tycker att det Àr roligt att lÀsa dem ocksÄ :-).

PÄ förmiddagen spelade jag Àven in den nya meditationen. Den hÀr gÄngen gjorde jag det hÀr uppe i lÀgenheten med Buster som sÀllskap. Du kan titta pÄ den hÀr.

Att lyssna inĂ„t Ă€r viktigt, men det Ă€r ocksĂ„ viktigt att inte identifiera sig med det man hör. Tankarna Ă€r ju inte den man Ă€r. Jag tror att den insikten kan hjĂ€lpa en vĂ€ldigt mycket. Ofta tror man ju att man Ă€r det man tĂ€nker. Om en negativ tanke dyker upp Ă€r det lĂ€tt att reagera pĂ„ den och det i sin tur producerar fler negativa tankar, som leder till negativa kĂ€nslor och sĂ„ vidare. Man mĂ„ste bryta den processen pĂ„ nĂ„got sĂ€tt och det kan man göra genom att man blir medveten om vad som hĂ€nder inom en – att lyssna inĂ„t helt enkelt.

Jag lĂ€ser en vĂ€ldigt bra bok nu, som heter “Fearless Writing: How to Create Boldly and Write with Confidence” av William Kenower. Den handlar om skrivande som du sĂ€kert förstĂ„r, men rĂ„den författaren ger kan ocksĂ„ appliceras pĂ„ andra omrĂ„den i livet. Kenower skriver till exempel om hur viktigt det Ă€r att förstĂ„ att vĂ€ldigt mycket i livet handlar om vilken berĂ€ttelse man berĂ€ttar för sig sjĂ€lv – egentligen vilket perspektiv man vĂ€ljer att se livet ur. Allt kan ju ses pĂ„ olika sĂ€tt. Det klassiska exemplet Ă€r om glaset Ă€r halvfullt eller halvtomt. Lite uttjatat kanske, men det ligger mycket i det och jag kĂ€nner att jag behöver pĂ„minnas av det med jĂ€mna mellanrum.

Nu mÄste jag göra lite saker hÀr hemma. Hoppas att du fÄr en fin onsdag och att vi kanske ses pÄ yogan imorgon!

Namaste,

Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.